RUSKI DIPLOMATA PRONAĐEN MRTAV U ISTANBULU: Viđen kako ulazi u hotelsku sobu, ali iz nje nije izašao UŽAS OTKRILE SOBARICE
Foto: Printscreen/Telegram

tragedija

RUSKI DIPLOMATA PRONAĐEN MRTAV U ISTANBULU: Viđen kako ulazi u hotelsku sobu, ali iz nje nije izašao UŽAS OTKRILE SOBARICE

Planeta -

Nikolaj Кobrinec, direktor Odeljenja za panevropsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, iznenada je preminuo u Istanbulu.

- Dana 12. oktobra 2023. godine u 62. godini iznenada je preminuo direktor Odeljenja za panevropsku saradnju i izvanredni i opunomoćeni ambasador Nikolaj Sergejevič Кobrinec - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo nije preciziralo uzrok smrti Kobrineca. Diplomata je prema informacijama koje je objavila turska novinska agencija NTV pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Istanbulu.

NTV prenosi da je Nikolaj Кobrinec doputovao u Tursku da učestvuje na sastanku ambasadora. Ušao je u sobu u četvrtak oko 14 sati, međutim, više iz nje nije izašao.

Sutradan su kolege diplomate pokušale da ga kontaktiraju telefonom pošto nije došao na sastanak. Telo je potom otkrilo osoblje hotela nakon čega je poslato u mrtvačnicu na pregled. Prema preliminarnim podacima istražnog tima, koje prenosi NTV, diplomata je preminuo od srčanog udara.

To nije jedina smrt ruskih državnih službenika u inostranstvu.

Telo ruskog diplomate ranije je pronađeno kod nemačke ambasade u Berlinu. Nemački mediji su naveli da je diplomata pao sa poslednjeg sprata kompleksa ambasade u Berenštrase u berlinskoj četvrti Mite.

Ruski poslanik preminuo je u decembru 2022. godine u Indiji. Jedan od najbogatijih državnih službenika u Rusiji navodno je pao sa trećeg sprata hotela u Rajagadi.

Ukrajinski diplomata Oleksandar Senčenko (56), podsetimo, nedavno je pronađen mrtav pod misterioznim okolnostima u Jermeniji nakon što se utopio u vodi dubokoj svega metar i po.

(Kurir.rs/Novaya gazeta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track