"ISLAMISTI SE UJEDINJUJU, OGLUŠIĆE SE NA SVE MOGUĆE PRETNJE" Kojčić: Oni koji su sada protiv njih izgubili sav legitimitet 1999.
Foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia, MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia, MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia, Kurir Televizija

kurir tv

"ISLAMISTI SE UJEDINJUJU, OGLUŠIĆE SE NA SVE MOGUĆE PRETNJE" Kojčić: Oni koji su sada protiv njih izgubili sav legitimitet 1999.

Planeta -

Dr Slobodan Janković, viši naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu i Dragoljub Kojčić politički filozof gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru sa voditeljkom Oljom Lazarević o ratu u Izraelu.

Dragoljub Kojčić
foto: kURIR TV

Kojčić, ističe filozofsku misao Srba kao nacije da ostanu neutralni u ovom sukobu, a razlozi za to su mnogi:

- Mislim da ovo ne "miriše" na dobro. Imate prvi krug koji homogenizuje arapski svet i to će prerasti u drugi krug i ujediniće se islamski nacionalizam. Više nisu političari glavna kategorija, ovaj put islamske mule podstiču islamski nacionalizam i onda dolazi globalna polarizacija koja nosi sukob svetskih razmera - smatra Kojčić uz zaključak:

Ovaj put mule su preuzele motivacionu energiju i ignorisaće sve vlade!

00:49

KOJČIĆ O RATU U IZRALEU

- Moj sagovornik je precizno locirao kada počinje izvođenje duplih standarda i lažne brige za ljude - osvrnuo se Kojčić na izjave američkog ambasadora Kristofera Hila, pa nastavio:

Kurir tv
foto: Kurrir tv

- Kako se to jedan standard primenjuje za jedne, a drugi za druge... Ovo jeste zločin protiv čovečnosti i jeste bio divljački napad Hamasa na stanovnike Izraela! Ali da vidimo gde je ta svetlost na izlasku iz tunela, da se spreči problem. Mi danas nemamo institucije sveta koje bi predstavljale savest čovečanstva. Oni su nakon bombardovanja naše zemlje izgubili smisao međunarodne bezbednosti, znači šta nam je sada i ko merilo? Sunce jako ne sijaš jednako - zaključio je Kojčić.

00:49

KOJČIĆ O RATU U IZRALEU

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:17

ISKLJUČENJE STRUJE I VODE U GAZI POVEZANO SA TAOCIMA? Šahrimanjan Obradović: Pritiskaju Hamas, ali i stanovništvo zbog informacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track