TERORISTA IZ BRISELA JE NEUTRALISAN! Belgijska ministarka policije objavila vest, upucan u grudi, NA REANIMACIJI JE, nađeno oružje
Foto: X/alialjabiri

POLICIJSKA AKCIJA IZVEDENA JUTROS U SKARBEKU

TERORISTA IZ BRISELA JE NEUTRALISAN! Belgijska ministarka policije objavila vest, upucan u grudi, NA REANIMACIJI JE, nađeno oružje

Planeta -

Terorista Abdesalem L, koji je sinoć izveo teroristički napad u Briselu ubivši dvoje švedskih napadača, "neutralisan" je u jutrošnjoj policijskoj akciji.

Anelis Verlinden, ministarka unutrašnjh poslova Belgije, objavila je da je on "neutralisan" u briselskom kvartu Skarbek, ne navodeći njegov identitet.

RTBF saznaje da je "neutralisana osoba" upucana u grudi.

Navodi se da njegov identitet još uvek nije zvanično potvrđen i da je on odvezen ambulantnim kolima.

Verlinden je saopštila da je upucani osumnjičeni za teroristički napad trenutno u bolnici na reanimaciji.

Belgija, Brisel, terorista, ubistvo, Palestina, Hamas
foto: X/alialjabiri

Policija je nekoliko komada oružja pronašla na mestu pretresa u Skarbeku, a neka su navodno pronađena u obližnjem parku.

Iz kancelarije belgijskog Federalnog tužilaštva je potvrđeno da je pronađeno oružje koje liči na ono korišćeno u napadu u prestonici.

Tužilaštvo je navelo da imaju "čvrstu pretpostavku" da je osoba koju je jutros upucala policija osumnjičeni za napad.

RTBF podseća da je Abdesalem L. (45), koji je poreklom iz Tunisa, osumnjičen da je sinoć oko 19.15 sati u Briselu ispalio hice iz vatrenog oružja kojima je ubio dvoje Šveđana i ranio treću osobu, takođe iz Švedske, a ne vozača taksija, kako je ranije saopšteno.

Nacionalni krizni centar je zbog toga u glavnom gradu Belgije podigao nivo uzbune na maksimalni nivo 4.

Napad se desio na marginama fudbalske utakmice koju su reprezentacije Belgije i Švedske igrale u Briselu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

(Kurir.rs/RTBF)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track