GRETA TUNBERG UHAPŠENA U LONDONU: Aktivistkinja završila u policiji zbog protesta ispred hotela sa 5 zvezdica (VIDEO)
Foto: Vuk Valcic/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

demonstracije

GRETA TUNBERG UHAPŠENA U LONDONU: Aktivistkinja završila u policiji zbog protesta ispred hotela sa 5 zvezdica (VIDEO)

Planeta -

Greta Tunberg uhapšena je nakon što se pridružila stotinama demonstranata koji su se okupili u hotelu sa pet zvezdica u Londonu u utorak ujutro da osude sastanak pod nazivom "Oskari nafte".

Snimak pokazuje švedsku klimatsku aktivistkinju kako je policija stavlja u zadnji deo kombija nakon što je učestvovala u protestima koji su blokirali ulaze u hotel InterContinental Park Lane, mesto održavanja Energetske inteligencije (EIF), koja okuplja rukovodioce fosilnih goriva i ministre vlade.

Kritičari su događaj nazvali "konferencijom o naftom novcu" u znak pažnje na njen prethodni naziv - konferencija o nafti i novcu.

- Iza ovih zatvorenih vrata na konferenciji o nafti i novcu, političari bez kičme prave dogovore i kompromise sa lobistima iz destruktivnih industrija, industrije fosilnih goriva - rekla je Greta.

Metropoliten policija je saopštila da je pet osoba uhapšeno i zadržano zbog sumnje da su ometali auto-put.

Tunberg je nedavno sud u Malmeu, podsetimo, proglasio krivom i osudio na novčanu kaznu jer je odbila da posluša naređenje policije tokom protesta o klimi održanog prošlog meseca u Švedskoj.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track