"HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!
Foto: Kurir Televizija, EPA/Mohammed Saber

RAT NA BLISKOM ISTOKU

"HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!

Planeta -

Povodom sukoba na bliskom istoku u emisiji Usijanje gostovali su Biljana Šahirmanjan Obradović iz Centar za stratešku analizu, Ljuban Karan bivši oficor KOS-a i Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost.

Konstatovao je da se izraelksa vojska odlaže kopnenu ofanzivu zbog tunela na području Gaze koje koristi Hamas.

- Tuneli postoje i niko ne zna koliki je taj lavirint. To je razlog zašto se izraelska vojska koleba da uđe u pojas Gaze, jer se tim ulaskom gubi njihova prednost u tehnici. U takvim urbanim uslovima njihova vojna nadmoć može biti mač sa dve oštrice - rekao je Karan i dodao:

02:14

HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!

- Mogu da imaju ogromne gubitke od običnih pešadinaca sa nekim protivoklopnim sistemima sa ramena. Mogu da im nanesu strahvote gubitke inače bi oni ušli iz humaniternih razloga. Lakše bi bilo razumeti da su oni ušli tamo nego ovo što rade ovom blokadom, izolacijom struje, vode i svega toga.

Kaže da je Hezbolah daje do znanja da je spraman da uđe u rat.

- Hezbolah je još uvek uzdržan, ali daje do znanja da će ući u rat ako Izrael uđe u pojas Gaze. Oni su za to spremni.

Kurir. rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:50

MI SMO TRANZITNA LUKA, OSTALE KOMPANIJE NE LETE U IZRAEL Pilot Er Srbije: Ovo im je glavni razlog odlaska na zaraćenu teritoriju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track