ALIJEV STAVIO SO NA RANU JERMENIMA: Pogledajte šta je lider Azerbejdžana uradio kad je ušao u vladu Nagorno Karabaha (VIDEO)
Foto: EPA/Andrej Cukić

šokantno

ALIJEV STAVIO SO NA RANU JERMENIMA: Pogledajte šta je lider Azerbejdžana uradio kad je ušao u vladu Nagorno Karabaha (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev gazio je preko zastave Nagorno-Кarabaha koja je bila raširena na podu u nekadašnjoj zgradi administraciji te nepriznate republike.

Trenutak je zabeležila AzTV.

Na snimku se vidi kako šef države u vojnoj uniformi ulazi u zgradu uz pratnju svečane muzike. Alijev prolazi hodnikom, gazi preko zastave, koju nakratko gleda, a zatim odlazi dalje.

Predsednik Azerbejdžana prethodno je podigao državnu zastavu u Hankendiju iliti Stepanakertu koji je bio nekadašnja prestonica Nagorno-Кarabaha. Alijev je pre toga učestvovao u istoj ceremoniji na teritoriji rezervoara Sarsang u regionu Terter i u gradu Agder.

Separatističke vlasti Nagorno-Karabaha, podsetimo, saopštile su početkom meseca da će raspustiti sve institucije do januara 2024. godine i da će na taj način prestati da postoji.

Taj potez usledio je nakon što je Azerbejdžan izveo munjevitu ofanzivu da povrati punu kontrolu nad svojim otcepljenim regionom i zahtevao da jermenske trupe u Nagorno Karabahu polože oružje i da se separatistička vlada rasformira.

(Kurir.rs/Lenta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track