JEZIVO OTKRIĆE NA PLAŽI: Voda izbacila užas, morska zver raskomadana, meštani nikada nisu videli ništa slično (FOTO/VIDEO)
Foto: screenshot

šokantno

JEZIVO OTKRIĆE NA PLAŽI: Voda izbacila užas, morska zver raskomadana, meštani nikada nisu videli ništa slično (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Posetioci plaže bili su užasnuti nakon što su otkrili prepolovljene ostatke velike bele ajkule koje je voda izbacila na plažu.

Meštani su telo bele ajkule dugačke više od tri metra otkrili na plaži blizu Кejp Bridžvotera udaljenog oko 370 kilometara od Melburna.

Na snimku koji je na mestu događaja napravio lokalni ribar Ben Džonston vidi se mrtva ajkula koja leži na pesku. Donji deo tela je raskomadan dok je gornja polovina netaknuta. Veruje se da su ajkulu napali kitovi ubice.

Džonston je rekao da je došao na plažu nakon što mu je prijatelj rekao za jezivo otkriće.

Džonston, koji ima prodavnicu mamaca, rekao je da su ajkulu mogle da napadnu orke koje su tražile hranu. Rekao je da su kitovi viđeni u blizini plaže nekoliko dana pre nego što je ajkula isplivala na obalu.

- To se verovatno dogodilo tih dana kad su primećeni u tom području. Telo ajkule je bilo prilično sveže kad sam došao - rekao je Džonston i dodaje da nikada nije video ništa slično osim na televiziji.

Navodi da orke love ajkule da bi došle samo do jetre dok ostatak životinje ne jedu.

- Kitovi ubice jedu jetru belih ajkula. To je jedini deo koji jedu. Glava i skoro sve ostalo je prilično netaknuto. Samo žele džigerice - rekao je Džonston.

Delovi trupa ajkule su odneti na testiranje.

Ekolog sa Univerziteta Flinders Loren Mejer rekla je za ABC da kitovi ubice posebno vole unutrašnje organe ajkula. Mejer je dodala da je poznato da orke love samo određene vrste hrane i da se svaka grupa kitova ponaša drugačije što ih čini veoma teškim za analizu od strane stručnjaka za more.

Džonston je rekao da kitovi ubice povremeno posećuju oblast zaliva Portland.

- Motaće se dve nedelje i onda ih možda nećete videti nekoliko godina - rekao je Džonston.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja