"OVO JE ZONA SMRTI, PEŠADIJA KRVARI" General Komornicki tvrdi - Ukrajinska ofanziva se RAZBILA o rusku CITADELU
Foto: Youtube/Wirtualna Polska News/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

"OVO JE ZONA SMRTI, PEŠADIJA KRVARI" General Komornicki tvrdi - Ukrajinska ofanziva se RAZBILA o rusku CITADELU

Planeta -

Ukrajinske oružane snage nisu imale resurse da probiju rusku odbranu tokom kontraofanzive, rekao je general-major poljske armije u penziji Leon Komornicki, piše portal Do Rzeczi.

"Ovo je zona smrti... Ako se miniraju putevi kojima su tenkovi i borbena vozila pešadije mogli da se kreću, laka pešadija mora da se kreće sa položaja na položaj. Bez prethodne intenzivne artiljerijske pripreme, pešadija krvari. To se desilo u ovom slučaju“, rekao je on.

Prema generalovim rečima, Oružane snage Ukrajine nemaju potencijal koji bi im omogućio da se suprotstave neprijatelju na liniji fronta.

Istovremeno su, prema njegovim rečima, pretrpeli velike gubitke, bezuspešno pokušavajući da naprave prodor na frontu. Oficir tvrdi da je od juna poginulo oko sto hiljada ukrajinskih vojnika, ali taj broj je nepotvrđen.

Komornicki je dodao da je ukrajinska vojska iscrpela svoje mogućnosti, pa su ruske trupe prešle u lokalna ofanzivna dejstva.

Dalje, poljski general je podsetio da je ruska vojska za osam meseci izgradila veoma jake odbrambene pozicije. On ih je nazvao svojevrsnom citadelom između Bahmuta, Zaporožja i Krima.

Komornicki je dodao da je cilj Rusa da unište ukrajinsku vojsku koja je razbijena o ova utvrđenja, ali je napomenuo da Rusi takođe nemaju dovoljno kapaciteta za kontraofanzivu.

(Kurir.rs/Do Rzeczi/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track