HAMAS OBJAVIO NOVI SNIMAK OTETIH IZRAELKI: Žestoko kritikuju Netanjahua i traže da ih oslobodi, a odmah stigao i ODGOVOR PREMIJERA
Foto: EPA Mohammed Saber copy

novi detalji

HAMAS OBJAVIO NOVI SNIMAK OTETIH IZRAELKI: Žestoko kritikuju Netanjahua i traže da ih oslobodi, a odmah stigao i ODGOVOR PREMIJERA

Planeta -

Hamas je objavio snimak tri Izraelke koje drži kao taoce u Pojasu Gaze kako kritikuju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Identitet tri mlađe žene, čiju su izjavu prema navodima izraelskog portala Times of Israel sigurno diktirali otmičari, potvrđen je nedugo nakon objavljivanja snimka.

Na snimku su prema navodima izraelskih medija Danijela Aloni, Rimon Кirš i Lelena Trupanob.

Izraelke na snimku pozivaju Netanjahua da omogući njihovo oslobađanje i optužuju ga da nije sprečio napad militanata 7. oktobra.

- Vratite nas odmah. Netanjahu je doživeo neuspeh politički i vojno i zahtevamo momentalno oslobađanje svih zatvorenika. Pre dva dana je bilo razgovora o prekidu vatre i puštanju svih talaca, ali je Netanjahu odustao - govori jedna od Izraelki sa snimka.

Кabinet premijera osuđuje "okrutnu psihološku propagandu" Hamasa zbog objavljivanja video snimka koji prikazuje tri izraelska taoca.

Netanjahu navodi da šalje zagrljaj ženama sa snimka.

- Naše srce je sa vama i sa svim ostalim taocima. Činimo sve što možemo da sve otete i nestale vratimo kući - navodi se u saopštenju.Veruje se da je Hamas oteo oko 240 civila i vojnog osoblja i njihova sudbina za sada nije skroz jasna.

Izraelski predsednik Isak Hercog, podsetimo, danas je potvrdio da je oteta nemačka tatu umetnica Šani Luk (22) pronađena mrtva. Hercog je naglasio da je devojka ubijena sadistički.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track