PLJAČKAŠI UPERILI MINISTARKI PIŠTOLJ U GLAVU: Država na nogama, izbušili gume da vozilo stane, a onda savladali telohranitelje
Foto: X/Newzroom405

šok i neverica

PLJAČKAŠI UPERILI MINISTARKI PIŠTOLJ U GLAVU: Država na nogama, izbušili gume da vozilo stane, a onda savladali telohranitelje

Planeta -

Ministarka saobraćaja Južne Afrike opljačkana je nasred ulice nakon što se njeno vozilo zaustavilo na auto-putu da zamene gumu.

Sindisive Čikunga rekla je parlamentarnom odboru da je jedan od maskiranih napadača u ponedeljak uperio pištolj u njenu glavu. Razbojnici su odneli laptopove i telefone, ali i oružje njenih telohranitelja.

Južna Afrika se već dugo suočava sa visokim nivoom kriminala, ali veoma je neobično da ministar u vladi koji putuje sa naoružanim telohraniteljima bude opljačkan u svom vozilu.

- Ja sam u jednom komadu, međutim, celo iskustvo je bilo veoma traumatizirajuće - rekla je Čikunga poslanicima.

Ministarka je navela da su u ponedeljak u 3.30 sati po lokalnom vremenu njeni telohranitelji izašli iz automobila, južno od Johanesburga, da zamene puknutu gumu. Tada su razbojnici prišli, naterali telohranitelje da legnu na pod, a zatim otvorili vrata automobila.

Sindisive Čikunga
foto: X/sa_crime

- Uperili su mi pištolj u glavu i naredili da izađem - rekla je Čikunga.

Tražili su novac, ali je objasnila da kod sebe ima samo iznos od otprilike 10 evra. Zatim su pretražili vozilo uzimajući šta su našli. Razbojnici su potom pokušali da joj skinu prsten, ali Čikunga nije htela da im ga da.

- Rekla sam im da mi je taj prsten jedino što imam od pokojnog muža - navela je ministarka.

Dodala je da je u jednom trenutku počela da se moli, ali da su joj razbojnici rekli da ćuti.

- Dobro smo, zdravi smo, živi smo... Bilo je to užasno iskustvo, ali Bog nam se smilovao - rekla je Čikunga poslanicima.

Policija je potvrdila da ministar opljačkan i da je pokrenuta istraga nakon incidenta bez presedana.

- Gume automobila probušene su šiljcima postavljenim na putu što je zaustavilo automobil i omogućilo kriminalcima da otmu vredne stvari od putnika - saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Dvojica telohranitelja poslata su na odmor dok ne budu sposobni da se vrate na svoja radna mesta.

(Kurir.rs/BBC)

Bonus video:

02:42

KAO NA FILMU! Ovo su NAJSPEKTAKULARNIJE pljačke koje su izveli Srbi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track