MORSKI LAV RASKOMADAO AJKULU: Neverovatan snimak okršaja predatora, borba trajala 3 minuta, posetioci plaže užasnuti (VIDEO)
Foto: Youtube/worldwildweb2022

neverica

MORSKI LAV RASKOMADAO AJKULU: Neverovatan snimak okršaja predatora, borba trajala 3 minuta, posetioci plaže užasnuti (VIDEO)

Planeta -

Kamera je zabeležila trenutak kad je morski lav raskomadao ajkulu pred zapanjenim posetiocima plaže.

Na snimku se vidi kako morski lav iznenada hvata plavu ajkulu za vrat nadomak obale u zalivu Monterej u Кaliforniji, a zatim je svom snagom izbacuje iz vode.

Neverovatan momenat zabeležila je Lori Hespe koja je došla da posmatra kitove u vodama zaliva.

- Nikada u životu nisam videla ovako nešto. Bila sam apsolutno šokirana i zaprepašćena. Napad je trajao ukupno oko tri minuta pre nego što je došao do svog brutalnog kraja - rekla je Hespe za lokalne medije.

Morski lavovi su oportunistički predatori što znači da idu na lake obroke. To može uključivati lignje, haringe, ali čak i manje ajkule.

Štelerov morski lav iliti severni morski lav može narasti tri i po metra, a njihova težina može biti i 1.200 kilograma uoči perioda paranja. Mužjaci su obično mnogo veće od ženki i imaju podignuto čelo koje se zove sagitalni greben koji stvara visoku krunu.

Većina odraslih plavih ajkula dugačka je oko dva metra i teška skoro 200 kilograma tako da je morski lav sa šokantnog snimka imao veliku prednost u snazi.

Morski lavovi tokom sezone parenja znaju da budu agresivni i prema ljudima. Dva morska lava rasterala su kupače sa plaže u čuvenoj uvali La Hola u San Dijegu koji su pokušavali da ih fotografišu.

(Kurir.rs/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track