ISEKAO TRI STABLA JABUKE NAKON ŠTO SE PAS RAZBOLEO JER JE JEO VOĆE, PA DOBIO KAZNU! Suma koju mora da isplati je BRUTALNA!
Foto: Shutterstock

OGROMNA NOVČANA KAZNA

ISEKAO TRI STABLA JABUKE NAKON ŠTO SE PAS RAZBOLEO JER JE JEO VOĆE, PA DOBIO KAZNU! Suma koju mora da isplati je BRUTALNA!

Planeta -

Direktor jedne kompanije je nezakonito posekao tri stabla jabuke od istorijskog značaja u svom voćnjaku u Kotsvoldu jer njegovom psu nije bilo dobro nakon što je pojeo voće.

Ismail Elmagdub, direktor poslovnog razvoja i vlasnik trkačkih konja, rekao je na sudu da je angažovao izvođača radova kako bi se otarasio drveća u voćnjaku iz 19. veka jer je njegov pas jeo jabuke koje su pale na zemlju, a potom su uzrokovale da se životinja ne oseća dobro.

pas
foto: nastasiya Tsiasemnikava / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe je rekao da drveće, koje je stajalo u zaštićenoj zoni, privlači ose koje su "prouzrokovale probleme" njegovoj porodici.

Elmagdub se izvinio i rekao da je "postupio bez razmišljanja", ali da mu je naloženo da plati 8.884 funti kazne i troškova. Rekao je da sada želi da radi sa službenikom za drveće u Okružnom savetu Kotsvolda.

Ironično, jedna od kompanija, čiji je direktor. je kompanija za poslovnu podršku pod nazivom Crab Apple Services Ltd.

Portparol saveta je rekao da je Elmagdub oborio drveće bez prethodnog obaveštenja nadležnih organa "kao što je propisano zakonom", dodajući:

jabuka
foto: Profimedia

"Svedok je primetio da je izvođač radova počeo da seče drveće i obavestio izvođača da se drveće nalazi u zaštićenoj zoni. Uprkos tome što su izvođači radova i vlasnik kuće izrazili zabrinutost, njihova zabrinutost je odbačena, a drveće je posečeno. Službenik Saveta za drveće veruje da su stabla jabuka bila stara najmanje 60 godina, a istorijsko mapiranje ukazuje da je ovo mesto bilo voćnjak iz 1891. On se u ponedeljak izjasnio krivim na Magistratskom sudu u Čeltenhemu za seču drveća bez saglasnosti prošlog marta."

Elmagdub je naveo da nije znao da je njegov voćnjak u zaštićenom području.

(Kurir.rs/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track