"NA SVAKOJ TERITORIJI IMAJU SVOJE TZV. KOSOVO" Pešić o napadima u Parizu: Sve se desilo u mirnom kvartu! Više NIGDE NIJE BEZBEDNO
Foto: Profimedia

kurir tv

"NA SVAKOJ TERITORIJI IMAJU SVOJE TZV. KOSOVO" Pešić o napadima u Parizu: Sve se desilo u mirnom kvartu! Više NIGDE NIJE BEZBEDNO

Planeta -

U Parizu, u subotu uveče bilo je poprište teorističkog napada u kojem je jedna osoba ubijena a dve ranjene. Napadač, radikalni islamista, kako je soapštila policija, napad je izvršio nožem i čekićem, uzvikujući "alahu akbar". Sa više informacija iz francuske prestonice javlja se novinar Saša Pešić.

Saša Pešić
foto: Kurir tv

U napadu u subotu povređene su dve osobe, tako što su dobile udarce čekićem, započeo je razgovor Pešić.

- Između 15. i 16. povređene su u drugoj fazi napada muškarca od 26 godina, koji ima francusko državljanstvo i druga generacija doseljenika je. Na konferenciji za štampu ministar zdravlja je rekao da su lakše povređeni, ali da će ostati sa trajnim psihološkim posledicama... - ispričao je.

Francuski centar za analizu terorizma saopštio je da je francuski državljanin iranskog porekla, povezan sa počiniocima ranijih napada iz 2016. godine, podsetila je voditeljka jutarnjeg programa.

- On je uhapšen 2016. godine zbog planiranog napada nožem. Odslužio je zatvorsku kaznu i na slobodi je. Bio je pod sudskim nadzorom, a usmeren je na sprečavanje terorističkih akata, a patio je od psihijatijskih poremećaja i podvrgnut je psihijatrijskoj terapiji. Prema francuskim medijima, osumnjičeni je imao veze i sa drugim džihadistima... Napadač je u subotu ostvario ono što je planirao - rekao je Pešić.

06:31

SVAKA DRŽAVA IMA SVOJE KOSOVO Pešić UŽIVO iz Pariza o terorizmu: Napad se desio u mirnom kvartu! Više NIGDE NIJE BEZBEDNO

U nastavku pojasnio je da svaka država ima svoje "Kosovo", uporedivši situaciju u Francuskoj sa terorizmom na Kosovu i Metohiji i nedvosmislenu podršku Francuske Izraelu, čime je direktno izazvala gnev islamskog stanovništva u Parizu.

- Nijedan pedalj Francuske nije bezbedan. Jasno vam je to, jer se ovo desilo u mirnom kvartu Francuske. Najzanimljivija je bila izjava bivšeg sudije za borbu protiv kriminala, Marka Trebnika, ovo je bila glavna vest, koji je rekao, da je pratiti nekog ko je slobodan - u praksi nemoguće, tako da je jedini način da se broj ovih kriminalaca smanji je da se vrate u zemlje odakle su i došli - rekao je Pešić, naglasivši da su teroristički događaji odraz ogromne nemoći Francuske države.

Kurir.rs/T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track