NEVIĐEN UŽAS U RIMU: Vatra zahvatila bolnicu, pronađena 3 mrtva pacijenta, izgorela i cela mrtvačnica (FOTO/VIDEO)
Foto: X/vigilidelfuoco

tragedija

NEVIĐEN UŽAS U RIMU: Vatra zahvatila bolnicu, pronađena 3 mrtva pacijenta, izgorela i cela mrtvačnica (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Tri pacijenta su nastradala dok je više od 200 evakuisano iz bolnice Tivoli na periferiji Rima gde je tokom noći izbio veliki požar.

Vatra je prema navodima lokalnih medija buknula u prostorijama klinike koje se nalaze dva sprata ispod zemlje nakon čega je zahvatila mrtvačnicu i prvi sprat bolnice. Ostala odeljenja ne bi bila pogođena, ali veoma gust dim je zahvatio celu bolnicu i zbog toga je bila neophodna evakuacija.

Najmanje jedan od pacijenata nastradao je zbog nedostatka kiseonika.

1 / 5 Foto: X/vigilidelfuoco

Pored troje nastradalih pacijenata izvučeno je i telo osobe koje je čuvano u mrtvačnici.

Tužilaštvo u Tivoliju otvorilo je istragu u vezi sa požarom u bolnici San Đovani Evanđelista i naložena je obdukcija tela žrtava kako bi se utvrdili uzroci smrti.

Članovi porodice pacijenta koji je preminuo u Tivoliju traže hitnu istragu.

- Želimo da se razjasne uzroci smrti naše majke. Rekli su nam da je umrla kada je izbio požar, ali ne od dima. Imala je 84 godine i imala problema sa plućima. Bila je hospitalizovana na trećem spratu. Sada se njeno telo nalazi u bolničkoj kapeli jer nije bilo moguće da ga odnesu u mrtvačnicu - navode članovi porodice nastradale Đuzepine Faka.

Tvrde da su za tragediju saznali u vestima.

- Rekli su nam da naša majka nije umrla od požara iako je njena smrt nastupila u isto vreme. Želimo istinu - navodi ćerka nastradale starice.

(Kurir.rs/Z.Ko/ANSA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track