UBICA SNIMAO KAKO VREBA IZDAJNIKA! Jeziva scena nakon ubistva odbeglog ukrajinskog političara u Moskvi: Rusija vas neće ZAŠTITITI
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen/Youtube, Printscreen/Telegram

specijalna operacija

UBICA SNIMAO KAKO VREBA IZDAJNIKA! Jeziva scena nakon ubistva odbeglog ukrajinskog političara u Moskvi: Rusija vas neće ZAŠTITITI

Planeta -

Ukrajinski mediji objavili su uznemirujuće snimke sa mesta ubistva bivšeg narodnog poslanika Ilje Kive koji je prebegao u Rusiju.

Izvori Кanala 24 tvrde da iza "specijalne operacije" stoji ukrajinska SBU i da je akcija dugo pripremana.

Na jednoj od fotografija vidi se telo opozicionara koje leži u snegu i svuda okolo mrlje od krvi. Medji su takođe objavili i fotografije pištolja zakačenog na drvo iz koga je navodno ubijen. Objavljen je i snimak koji je navodno snimio atentator dok je čekao da naiđe Kiva.

Kanal 24 navodi da je Kiva ubijen u Moskvoskoj oblasti nedaleko od mesta na kome je snimao propagadne poruke protiv Ukrajine. Kiva je prema rečima izvora Kanala 24 bio jedna od prioritetnih meta i likvidiran je uprkos brojnom obezbeđenju.

- Ovo je signal svim izdajnicima i ratnim zločincima koji su prešli na stranu neprijatelja. Rusija vas neće zaštititi - rekao je izvor iz obaveštajnih službi.

Ilja Kiva
foto: Printscreen/Telegram

Oglasila se i SBU na svom kanalu na Telegramu.

- Služba bezbednosti Ukrajine sprovodi mnoge uspešne specijalne operacije, tajno i prećutno, kako bi donela zasluženu kaznu vojnim zlikovcima i neprijateljima Ukrajine. Načelnik SBU Vasil Maljuk je ranije rekao da je njihova jedina perspektiva smrt i to možemo da prenesemo okupatorima i njihovim saučesnicima. Vasilj Maljuk je takođe više puta isticao da će neprijatelji Ukrajine definitivno platiti za svoje zločine i pred Bogom i pred ukrajinskim narodom po zakonu i moralu. Situacija sa likvidacijom Ilje Kivija dodatno potvrđuje te reči. A svi detalji specijalnih operacija SBU biće otkriveni posle naše skore pobede - navela je SBU.

Ilja Kiva
foto: Printscreen/Telegram

Kiva je pronađen 6. decembra mrtav u Podmoskovlju u parku hotela u selu Suponevo. Ruske vlasti su navele da su na telu pronađene dve rane od metka i najavile početak istrage.

Ilja Kiva
foto: Printscreen/Telegram

Kiva, bivši policajac i političar, tokom prethodnih godina se često pojavljivao u ruskim državnim TV emisijama i kritikovao poteze Kijeva i iznosio optužbe na račun ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

(Kurir.rs/Kanal 24/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:14

STRUČNJACI TEK TREBA DA ISTRAŽE ŠTA SE DEŠAVA U MOZGU MALOLETNIKA UBICA! Psiholog: To je nov fenomen i potpuno je atipičan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track