TUGA! OD OSTATAKA HRANE PISALI MOLBU ZA POMOĆ: Izraelski taoci istakli ovu belu zastavu, nije ih spasla od METAKA SOPSTVENE VOJSKE
Foto: Israel Defense Forces

UŽAS

TUGA! OD OSTATAKA HRANE PISALI MOLBU ZA POMOĆ: Izraelski taoci istakli ovu belu zastavu, nije ih spasla od METAKA SOPSTVENE VOJSKE

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su da su trojica izraelskih talaca, koje je vojska te zemlje greškom ubila u petak u Pojasu Gaze, koristili ostatke hrane kako bi na belom platnu ispisali molbu za pomoć.

Iz IDF je saopšteno da su se oni "neko vreme" nalazili u zgradi koja je bila odmah pored mesta gde su upucani.

BBC navodi da su Jotam Haim (28), Samer Talalka (22) i Alon Šamriz (26) ubijeni u Šedžaji, kvartu grada Gaze u kojem su izraelske snage naišle na jak otpor Hamasa.

Ubijeni izraelski taoci
Ubijeni izraelski taocifoto: Hostage and Missing Families Forum

Neimenovani izraelski zvaničnik kazao je da su trojica talaca, za koje se ne zna da li su pobegli hamasovcima ili su ih otmičari napustili, izašli iz zgrade goli do pojasa, pri čemu je jedan od njih nosio štap sa belim platnom kao simbolom predaje.

Jedan od pripadnika IDF je, uprkos tome, u njima video pretnju kada su prišli vojnicima na nekoliko metara i uzviknuo "teroristi", otvorivši vatru.

Tada su dvojica Izraelaca ubijena, a treći se vratio ranjen u zgradu, moleći za pomoć na hebrejskom, a kada je ponovo izašao, vojnici su opet zapucali i ubili ga.

(Kurir.rs/BBC/Preneo: N. V.)

Bonus video:

01:21

PREDSTAVNICI IZRAELA I AMERIKE POTVRDILI DA ĆE RAT DUGO TRAJATI Stručnjaci analiziraju: Zbog OVOGA se Izrael oseća zaštićen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track