"ONA JE TEORETIČARKA ZAVERE, VEROVALA JE DA KORONAVIRUS NIJE STVARAN" Svedoci otkrili detalje o majci KIDNAPOVANOG DEČAKA
Foto: Printscreen

isplivavaju činjenice

"ONA JE TEORETIČARKA ZAVERE, VEROVALA JE DA KORONAVIRUS NIJE STVARAN" Svedoci otkrili detalje o majci KIDNAPOVANOG DEČAKA

Planeta -

Majka otetog britanskog tinejdžera Aleksa Betija je, prema pisanju stranih medija, teoretičarka zavere koja je želela da osnuje "duhovnu zajednicu" na jugu Francuske, a Interpol uključio u potragu za njom.

Melani Beti je živela u kamp prikolici u američkom stilu blizu mesta gde je njenog sina pokupio vozač prošle nedelje. Od tada se veruje da je otputovala u Finsku.

Francuski policajci rekli su da je dečak doneo odluku da pobegne iz "duhovne zajednice" nakon što je njegova majka planirala da otputuje u nordijsku zemlju, posle smrti njegovog dede pre šest meseci.

Britanska imigrantkinja Suzi Harison ispričala je kako je upoznala Melani, koja je samoj sebi dala ime Rouz. Naime, one su se upoznale tokom pijačnog dana u nedelju,, koja je popularna među članovima alternativnih zajednica koje su razasute po planinama Pirineja.

"Rouz je teoretičarka zavere. Verovala je da koronavirus nije stvaran, da ga je stvorila država da kontroliše ljude“, rekla je 61-godišnja Harisonova.

"Razgovarala bih s njom uglavnom ispred kafića. Poslednji put kada sam je videla imala sam ruku u gipsu, pa sam pričala o tome."

Aleks Beti
foto: Printscreen: YT

Gospođa Harison je rekla da joj je poznato da gospođa Beti živi u kampu blizu sela Šalabre u južnoj Francuskoj i da je davala "terapijske masaže".

Ona je takođe sugerisala da je videla Aleksovog dedu Dejvida "pre dve nedelje", suprotno prema iskazu francuske policije koja je u petak rekla da je on umro pre šest meseci.

"Ne znam šta je radila za novac, ali znam da je davala terapeutske masaže. Ona je zaista želela da osnuje duhovnu zajednicu ovde na jugu Francuske. Ne znam tačno o čemu se radi u zajednici, ali ona je želela da stvori posebnu grupu istomišljenika. Ponekad bi tamo bio njen sin koji je bio poznat kao Zak. I njen otac bi takođe bio tamo. Zvao se Piter. Poslednji put sam videla Rouz pre nekoliko nedelja. Ne mogu da se setim tačno kada, ali sam videla njenog oca, pre dve nedelje.“

Gospođa Harison nije prva osoba koja je rekla da je nedavno videla Aleksovog dedu živog.

Dok su francuske vlasti na konferenciji za novinare u petak rekle da je Aleksov deda David umro pre šest meseci, komšije koji žive u zaseoku La Bastid, oko sat vremena vožnje južno od Karkasona, rekli su da su ga videli pre manje od deset dana.

Rekli su da je Dejvid, meštanima poznat kao Piter, kako kaže gospođa Harison, viđen kako kosi travnjak. Nije zaveden nijedan zapisnik o njegovoj smrti.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track