PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO MASOVNOG UBICE IZ PRAGA Policija otkrila: U njemu priznao još jedan JEZIV ZLOČIN
Foto: Youtube/New York Post/Guardian News/Društvene mreže

PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO MASOVNOG UBICE IZ PRAGA Policija otkrila: U njemu priznao još jedan JEZIV ZLOČIN

Planeta -

David Kozak (24) na češkom univerzitetu ubio je ukupno 14 osoba i ranio ih 25, a sada je potvrđeno da je pre masakra počinio još jedan grozan zločin.

Kozak, student Filozofskog fakulteta u Pragu, koji je 21. decembra puškom ubio 14 studenata i profesora, potom sebe, a ranio 25, priznao je u oproštajnom pismu da je ubio mladog oca i njegovu dvomesečnu bebu nedelju ranije, kad su šetali šumom na periferiji Praga. Tokom uviđaja policajci su, osim oproštajnog pisma, otkrili i oružje kojim se muškarac služio.

- U selu Hostounj tokom uviđaja pronađeno je oproštajno pismo u kojem ubica priznaje ubistvo u šumi u naselju Klanovice. Još ne možemo reći šta tačno stoji u pismu, jer je istraga u toku, proveravamo niz događaja i ispitujemo osobe - rekao je portparol policije Jan Danjek za Novinky.cz.

Prag
foto: AP Denes Erdos

Da podsetimo, šef češke policije Martin Vondrašek već u ranim večernjim satima u četvrtak, 21. decembra, odnosno nekoliko sati nakon masakra na Filozofskom fakultetu u Pragu izjavio je da je "vrlo verovatno" da je muškarac odgovoran i za dvostruko ubistvo 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomesečne kćeri u šumi Klanovički les 15. decembra.

Kurir.rs/Večernji list

Prenela M.M.C.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track