TEŽAK UDARAC ZA RUSIJU! PUKOVNIK POGINUO NA PRAZNIK NA JUŽNOM FRONTU: Došao da obiđe vojnike, ali Ukrajinci su krenuli u napad
Foto: Printscreen/Facebook

šok

TEŽAK UDARAC ZA RUSIJU! PUKOVNIK POGINUO NA PRAZNIK NA JUŽNOM FRONTU: Došao da obiđe vojnike, ali Ukrajinci su krenuli u napad

Planeta -

Pukovnik Oružanih snaga Rusije navodno je nastradao dok je obilazio vojnike u Ukrajini kako bi im podigao moral!

Načelnik oklopne službe ruskih Vazdušno-desantnih snaga Arman Ospanov (52) prema navodima ruskih vojnih blogera poginuo je na Badnji dan na južnom delu fronta.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, pozivajući se na ruske Telegram kanale, tvrdi da je Ospanov navodno stao na nagaznu minu.

Status 6, stranica na društvenoj mreži X koja prati konfilkt u Ukrajini, navodi da je Ospanov pre pogibije posetio 104. gardijsku vazdušno-jurišnu diviziju u blizini Кozači Laherija u Hersonskoj oblasti.

Izvor stranice navodi da je Ospanov isporučio rezervne kablove oklopnom vozilu za spasavanje BREM, međutim, kad je stigao, grupa je navodno bila pod vatrom ukrajinske artiljerije, a pukovnik je nastradao.

Izveštaji kažu da je poginuo i narednik Aleksandar Кrasnov iz desantne divizije.

Ukupan broj ruskog vojnog osoblja koji je ubijen od invazije na Ukrajinu procenjuje se na 365.170 iako to nije nezavisno potvrđeno.

General ruske vojske Vladimir Zavadski (45), podsetimo, poginuo je nedavno na frontu kod Izjuma u Harkovskoj oblasti. Zamenik komandanta 14. armijskog korpusa Ruske Federacije poginuo je prema navodima ruskih medija kad je njegovo vozilo naletelo na minu.

(Kurir.rs/Sun/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track