ISPRAVKA: Katolički vrtić nije ponudio deci sobu za masturbaciju
Foto: Shutterstock

ISPRAVKA: Katolički vrtić nije ponudio deci sobu za masturbaciju

Planeta -

Na sajtu Kurira 12. januara objavljena je vest da je katolički vrtić u Kerpenu navodno razvio poseban koncept za najmlađe, odnosno da je vrtić ponudio deci prostor za masturbaciju. Međutim, kako je utvrdio portal Raskrinkavanje, reč je o manipulativnoj interpretaciji koncepta koji je pod revizijom, a vrtić zapravo nije nikad otvorio takvu “sobu za masturbaciju”.

U tekstu koji je prvobitno objavljen se navodi da vrtić u Kerpenu, u blizini Kelna, ima koncept prema kojem je omogućeno deci mlađoj od šest godina da se “povuku u sobe” kako bi se “fizički zadovoljili” - što, ispostaviće analizom, nije tako.

Raskrinkavanje je kontaktiralo vrtić St. Rochus upitom o “sobi za masturbaciju”. Iz vrtića su odgovorili da takva “soba” ne postoji niti je ikad postojala. Takođe su naveli da je koncept, koji je povučen s interneta zbog revizije, bio zakonska obaveza vrtića:

“Može biti korisno kratko objasniti neke osnovne informacije kako bi se razumio razvoj seksualnog obrazovanja u njemačkim vrtićima i koncepti koji su u pitanju: da bi se dobila dozvola za rad vrtića u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW), potrebni su inkluzivni obrazovni koncept i koncept zaštite djece. Dio ovih koncepata također uključuje adresiranje teme seksualnog obrazovanja".

Dakle, vrtić u Kerpenu nije napravio prostoriju u kojoj se deca mogu “igrati doktora” ili masturbirati. Medijski napisi o takvoj “sobi” manipulativno su tumačenje koncepta rada vrtića, koji je zbog osetljivog jezika povučen kako bi bio revidiran, prenosi sajt u svojoj analizi.

Izvinjavamo se čitaocima na prenošenju neproverene i netačne vesti!

(Kurir.rs/Fenix/Bild/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track