ZELENSKI ODLIKOVAO SUNAKA Stigla NOVA pomoć Ukrajini od zapadnih sila: Britanski premijer poslao JAKU PORUKU
Foto: Shutterstock, Ukrainian Presidential Press Office via AP

ZELENSKI ODLIKOVAO SUNAKA Stigla NOVA pomoć Ukrajini od zapadnih sila: Britanski premijer poslao JAKU PORUKU

Planeta -

Riši Sunak obećao je da Ukrajina "nikada neće biti sama" danas tokom posete Kijevu, pružajući vojnu pomoć od 2,5 milijardi funti za predstojeću godinu.

Sunaka je Ordenom slobode odlikovao Volodomir Zelenski na konferenciji za novinare nakon što su lideri potpisali novi bezbednosni sporazum.

Zelenski je uručio Sunaku nagradu kao priznanje za njegov lični doprinos borbi zemlje protiv ruske agresije.

Zahvalivši mu na ukazanoj časti, premijer Sunak je rekao: "Ukrajina nikada neće biti sama. Stojimo uz vas danas, sutra i koliko god je potrebno."

Sunak je takođe poslao jasnu poruku.

"Ovde sam danas sa jednom porukom: Velika Britanija takođe neće posustati. Ostaćemo uz Ukrajinu, u njihovim najmračnijim trenucima i u boljim vremenima koja dolaze."

"Velika Britanija je već jedan od najbližih partnera Ukrajine, jer prepoznajemo da je njihova bezbednost naša bezbednost. Danas idemo dalje – povećavamo našu vojnu pomoć, isporučujemo hiljade najsavremenijih bespilotnih letelica i potpisujemo novi istorijski sporazum o bezbednosti kako bismo Ukrajini pružili garancije koje su joj potrebne na duži rok" kazao je Sunak.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:02

OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track