IZRAELSKE TRUPE OTKRILE TUNEL ISPOD KUĆE KOMANDANTA HAMASA: Držano 20 talaca u teškim uslovima bez dnevne svetlosti! (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

IZRAELSKE TRUPE OTKRILE TUNEL ISPOD KUĆE KOMANDANTA HAMASA: Držano 20 talaca u teškim uslovima bez dnevne svetlosti! (FOTO)

Planeta -

Izraelske odbrambene trupe (IDF) objavile su fotografije koje prikazuju unutrašnjost tunela u južnom delu Gaze Kan Junisu, u kojem je Hamas ranije držao izraelske taoce.

Portparol IDF-a, kontraadmin Daniel Hagari, rekao je na večernjoj konferenciji za novinare da je ulaz u tunel pronađen u kući komandanta Hamasa.

On kaže da su se trupe borile protiv Hamasovih naoružanih ljudi unutar tunela, ubijajući ih.

tunel, Gaza, Hamas
foto: Printscreen Twitter

Tunel je sadržavao eksplozivne naprave i vrata za eksploziju, kaže on. Hagari kaže da su na kilometar i oko 20 metara ispod zemlje vojnici pronašli veliku prostoriju u kojoj su ranije držani taoci.

"Tunel je držao oko 20 talaca"

Neki taoci koji se tamo drže već su oslobođeni, kaže on, napominjući da su vojnici pronašli crteže petogodišnje Emilije Aloni, koja je puštena u novembru.

To područje je imalo pet ćelija za pritvor, svaka sa dušekom i toaletom, kaže on.

Daniel Hagari
Daniel Hagarifoto: Prinstcreen Youtube

Prema Hagarijevim rečima, oko 20 talaca je držano u tunelu u različito vreme.

- Prema informacijama koje imamo, u ovom tunelu je držano 20 talaca, u različito vreme, u teškim uslovima bez dnevne svetlosti, sa gustim vazduhom, malo kiseonika i strašnom vlažnošću koja otežava disanje - kaže Hagari.

- Neki su pušteni pre nekih 50 dana, a drugi se drže u Gazi, verovatno u još gorim uslovima - dodaje on.

Kurir.rs/Tajms of Izrael

Bonus video:

02:50

SAVETNIK ZA DIPLOMATIJU SAD-a EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV UOČI IZBORA: Ako Tramp pobedi, ohrabrivaće Izrael da potpuno ELIMINIŠE HAMAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track