SUKOB RUSA I ČEČENA U UKRAJINI: Šokantan snimak iz Melitopolja, došli mercedesom na kontrolni punkt, a onda POTEGLI ORUŽJE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

drama

SUKOB RUSA I ČEČENA U UKRAJINI: Šokantan snimak iz Melitopolja, došli mercedesom na kontrolni punkt, a onda POTEGLI ORUŽJE (VIDEO)

Planeta -

Nekoliko pripadnika čečenskog bataljona Vostok-Ahmat napalo je ruske vojnike na kontrolnoj tački u Melitopolju.

Ruski vojni dopisnik Juri Kotenok objavio je snimak incidenta na svom kanalu na Telegramu i naglasio da je ruske vojnike napao i komandant bataljona Vaha Kambulatov koga je čečenski vođa Ramzan Kadirov više puta nazvao svojim saveznikom.

Na snimku se vidi kako je pripadnik ruske vojske zaustavio crni "mercedes" na kontrolnom punktu i zatražio propusnicu. Iz automobila su mu pružili dokument, međutim, na njemu nije bilo datuma.

- Koliko dugo važi dokument - upitao je vojnik.

- Na neodređeno vreme - odgovorili su mu Čečeni.

- Neograničeno se smatra nevažećim - nastavio je vojnik.

Nekoliko čečenskih vojnika je potom izašlo iz auta, jedan od njih je repetirao pištolj i uperio ga prema vojniku, a drugi su nosili puške. Prišli su vojniku, koji je autor snimka, a zatim se čuju udarci. Vojnik u jednom momentu pada na pod i Čečeni mu ne dozvoljavaju da se digne.

Nije poznato kako se incident završio.

- Jesu li to zaštitnici kojima je povereno da štite narod ruskog sveta? Je li to istina ili smo nešto propustili - požalio se Kotenok u svojoj objavi.

Za sada nema zvaničnih reakcija na ovaj snimak.

Adam Кadirov, sin čečenskog lidera Ramzana Кadirova, podsetimo, nedavno je posetio zonu sukoba u Ukrajini! Čečenski lider objavio je snimak na kome se vidi njegov šesnaestogodišnji sin kako stoji pored poslanika Državne dume iz Čečenije Adama Delimhanova i razgleda mapu vojne operacije.

(Kurir.rs/Lenta/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:48

ZBOG OVOGA ČEČENI CENE PUTINA Moskovski profesor OTKRIO šta im je ruski lider rekao OVAJ GEST RUSKOG PREDSEDNIKA SVI PAMTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track