MEDVEDEV NAJAVIO ZASTRAŠUJUĆI SCENARIO: Biće još gore, Ukrajinci će bombardovati svoje gradove i sela!
Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

MEDVEDEV NAJAVIO ZASTRAŠUJUĆI SCENARIO: Biće još gore, Ukrajinci će bombardovati svoje gradove i sela!

Planeta -

Priča o uništenju aviona Il-76 je priča o unutrašnjoj političkoj borbi neonacističkih elita u Kijevu, "borba svinja u koritu", napisao je danas na Telegramu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev nakon vesti da se vojno-transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine na razmenu srušio u Belgorodskoj oblasti Rusije.

Oblast se, podsetimo, nalazi na samoj granici sa Ukrajinom, i od početka Specijalne vojne operacije redovna je meta ukrajinskih snaga.

"Večan pomen našim pilotima. Oni su heroji", prokomentarisao je Medvedev i dodao da ni "ukrajinske porodice nisu dočekale svoje iz Rusije".

"Biće još gore. Ovi izrodi, da bi se održali na vlasti, s lakoćom će ubijati svoja vojna lica i ratne zarobljenike, što su naučili za 700 dana Specijalne vojne operacije. Oni će nemilosrdno bombardovati svoje gradove i sela, pretvarajući u pepeo njihove domove i spaljujući njihove starce i decu".

Za njih ne postoje nikakva ograničenja, jer se radi o novcu i vlasti, pojasnio je Medvedev.

Ruska strana nakon napada poručila je da je za obaranje aviona kriv Kijev. To je rekao predsednik Dume Vjačeslav Volodin, a potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane, dok su iz Kremlja za sada odlučili da se uzdrže od komentara. Jedan od poslanika Dume otkrio je da je Kijev znao putanju aviona koji je prevozio ukrajinske vojnike.

Ukrajinski mediji, među kojima su "RBC-Ukrajina" i "Ukrajinska pravda" pišu da su Oružane snage Ukrajine oborile Il-76.

Ipak, ukrajinski zvaničnici za sada su samo rekli da potvrđuju da je za danas bila planirana razmena zarobljenika, ali da, kao što su rekli iz Glavne obaveštajne uprave ukrajinske vojske, konstatuju da se "razmena danas neće održati".

Kurir.rs/RT

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track