RUSIJA GAĐALA DNJEPAR: Pogođena VAŽNA strateška tačka, grad ostao bez struje i vode
Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

RUSIJA GAĐALA DNJEPAR: Pogođena VAŽNA strateška tačka, grad ostao bez struje i vode

Planeta -

Rusija je jutros projektilima i bespilotnim letelicama napala središnji ukrajinski grad Dnjepar, a ukrajinski zvaničnici i mediji saopštili su kako je oštećena elektrana i da je prekinuta isporuka vode nekim stanovnicima. Grad s nešto manje od milion stanovnika napadnut je projektilom i četiri grupe dronova koji su se približavali s juga, istoka i severa, objavile su ukrajinske vazdušne snage u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Nestalo struje, delimično i vode

Najveći ukrajinski privatni dobavljač energije DTEK saopštio je da je termoelektrana znatno oštećena, ali žrtava nije bilo. Kompanija nije rekla gde se nalazi elektrana, ali je dnjeparsko vodovodno poduzeće na Telegramu objavilo da je "zbog nestanka struje" snabdevanje vodom delimično obustavljeno, a ukrajinski mediji navode da je pogođena elektrana u Dnjepru.

Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov rekao je da je pogođena infrastruktura, ali nije dao više detalja. Reuters nije mogao nezavisno da proveri izveštaje, a rusko ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

I Rusija i Ukrajina pojačale su svoje vazdušne napade daleko od prve linije fronta tokom poslednjih meseci, ciljajući kritičnu energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:17

RUSI NAPRAVLI AVIO-RAKETU SA OGROMNOM RAZORNOM MOĆI! Pukovnik: Namenjena betonskim ukopima Ukrajinaca koje su odali zarobljenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track