ŠOK SCENA 24 SATA PRE SMRTI! Opozicioni mediji objavili snimak ročišta na koje se Navaljni uključio: Aleksej ZDRAV I VESEO (VIDEO)
Foto: Printscreen

neverica

ŠOK SCENA 24 SATA PRE SMRTI! Opozicioni mediji objavili snimak ročišta na koje se Navaljni uključio: Aleksej ZDRAV I VESEO (VIDEO)

Planeta -

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u zatvoru na severu Rusije u 47. godini nakon što mu je navodno pozlilo posle šetenje.

Federalna kazneno-popravna služba saopštila je da je političar izgubio svest posle šetnje i da lekari nisu uspeli da ga vrate u život.

Nezavisna ruska medijska kuća SOTA objavila je snimak iz sudnice koji je navodno nastao u četvtak kad se Navaljni iz zatvorske kolonije putem video linka uključio na ročište.

- Aleksej je zdrav i veseo - navela je SOTA na svom kanalu na Telegramu i zamolila novinare da ne koriste sintagmu "poslednji snimak Navaljnog" jer nema dokaza da je opozicionar zaista mrtav.

Кomisija za javno praćenje Jamalo-Nenečkog autonomnog okruga navela je da nije bilo zdravstvenih pritužbi Alekseja Navaljnog.

Portparol preminulog opozicionara Кira Jarmiš rekla je da nemaju informacije o smrti Navaljnog u takozvanom Polarnom vuku.

- Federalna kazneno-popravna služba u Jamalo-Nenečkom okrugu širi vest o smrti Alekseja Navaljnog u IК-3. Još nemamo nikakvu potvrdu. Aleksejev advokat sada leti za Harp i objavićemo čim budemo imali neke informacije - rekla je Jarmiš.

(Kurir.rs/Novaya Gazeta/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:31

OGLASIO SE ZVANIČNIK KREMLJA! Peskov: Nemamo informaciju od čega je umro Navaljni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track