KADA ĆE TELO ALEKSEJA NAVALJNOG BITI PREDATO PORODICI? Oglasio se Peskov i otkrio važne informacije
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

KADA ĆE TELO ALEKSEJA NAVALJNOG BITI PREDATO PORODICI? Oglasio se Peskov i otkrio važne informacije

Planeta -

Izjave zapadnih političara na temu smrti Alekseja Navaljnog su bezobrazne, rekao je novinarima sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Kremlj nema zvaničnu informaciju kada bi telo ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je umro u pritvoru, moglo biti predato njegovoj porodici nakon završetka neophodnih procedura, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

''Ovo pitanje ne treba da bude upućeno nama. Mi se time ne bavimo, to nije opis posla predsedničke administracije'', rekao je Peskov

Predstavnik Kremlja je skrenuo pažnju da je istraga u toku i da se preduzimaju sve neophodne mere, ali do sada rezultati istrage smrti Alekseja Navaljnog nisu objavljeni u javnosti.

"U uslovima kada nema informacija, apsolutno je neprihvatljivo davati takve, da kažemo, iskreno bezobrazne izjave", rekao je Peskov.

"Ovo ne priliči državnim zvaničnicima sa čijih smo usana čuli ovakve izjave. I ove izjave, naravno, ne mogu da nanesu štetu šefu naše države, ali apsolutno ne koriste ni onima koji daju takve izjave'', naglasio je on. .

Peskov nije govorio o tome kakva je bila reakcija ruskog predsednika Vladimira Putina na smrt Navaljnog.

"Nemam šta da dodam onome što je rečeno na ovu temu", objasnio je portparol Kremlja.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Mnogi zapadni političari za smrt Navaljnog optužili su ruske vlasti i predsednika Rusije Vladimira Putina.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:31

OGLASIO SE ZVANIČNIK KREMLJA! Peskov: Nemamo informaciju od čega je umro Navaljni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track