ŽESTOKI UDARI SE NASTAVLJAJU Huti oborili još jedan američki dron, a neprijatelja su iznenadili NOVOM TAKTIKOM
Foto: Mohammed Hamoud / AFP / Profimedia

novi napadi

ŽESTOKI UDARI SE NASTAVLJAJU Huti oborili još jedan američki dron, a neprijatelja su iznenadili NOVOM TAKTIKOM

Planeta -

Snage protivvazdušne odbrane jemenskog pokreta Ansar Alah oborile su američki dron MK-9, saopštili su pobunjenici.

„U Hodejdi, jemenska protivvazdušna odbrana je uspela da obori američku bespilotnu letelicu MK-9 uz pomoć rakete dok je ona u ime cionističkog entiteta izvršavala neprijateljsku misiju protiv naše zemlje.“, rekao je portparol pokreta Jahja Sarija u izjavi na svom Telegram kanalu.

Ranije je američka Centralna komanda (CENTCOM) izvestila da je 17. februara američka vojska izvela pet udara na tri mobilne protivbrodske krstareće rakete, podvodni dron i jedno površinsko vozilo.

Vojska je saopštila da je ovo prva primećena upotreba podvodnog drona od strane Huta od 23. oktobra 2023. godine.

Uz eskalaciju sukoba u Pojasu Gaze, pokret Ansar Alah (Huti) najavio je da će izvršiti udare na izraelsku teritoriju i blokirati proizraelska plovila da prolaze kroz vode Crvenog mora i moreuza Bab el-Mandeb do Tel Aviva obustavlja vojnu operaciju u palestinskoj enklavi. Huti su od sredine novembra prošle godine napali desetine civilnih plovila u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

U noći 12. januara, američke i britanske snage izvele su napade koristeći avione, brodove i podmornice na ciljeve pokreta jemenskih pobunjenika u brojnim gradovima, uključujući Sanu i Hodejdu.

Mete su uključivale raketne lokacije, bespilotne letelice i radarske stanice Huta. Usledilo je još nekoliko takvih operacija.

(Kurir.rs/ TASS/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:10

HUTI ZADAJU OZBILJNE UDARCE?! General: Vazdušni napadi Amerike i saveznika ne daju očekivane rezultate, MOGU DA UZVRATE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track