HAMAS OGORČEN: Američki veto je zeleno svetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
Foto: Printscreen/Twitter/OSINTdefender

HAMAS OGORČEN: Američki veto je zeleno svetlo za Izrael da ubije još Palestinaca

Planeta -

Palestinska militantna grupa Hamas osudila je danas odluku SAD koje su stavile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca.

„Predsednik Džo Bajden i njegova administracija snose direktnu odgovornost za to što nije usvojena rezolucija o prekidu vatre u Gazi. Američki stav se smatra zelenim svetlom za okupatora da izvrši još zločina i ubije naše nevine ljude kroz bombardovanje i glad“, navodi se u saopštenju Hamasa, prenosi Al Džazira.

Sjedinjene Američke Države danas su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako su 7. oktobra izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Saveta bezbednosti UN, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila uzdržana.

Kurir.rs/Nova/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:40

SRPSKI KONZUL U IZRAELU O OPERACIJI OSLOBAĐANJA ALONA OHELA: Hamas je podelio taoce u nekoliko kategorija, NEMA DOBRIH NAZNAKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track