SAZNALA ZA BAKIN TESTAMENT PA SMISLILA KRVAVI PLAN Presudila joj ŠPAGETAMA, a onda usledilo ŠOK OTKRIĆE! Italijanka hitno uhapšena
Foto: Shutterstock

SAZNALA ZA BAKIN TESTAMENT PA SMISLILA KRVAVI PLAN Presudila joj ŠPAGETAMA, a onda usledilo ŠOK OTKRIĆE! Italijanka hitno uhapšena

Planeta -

Unuka 80-godišnje Italijanke uhapšena je zbog sumnje za ubistvo, optužena da je nasilno hranila baku špagetama u pokušaju da preuzme nasledstvo od 400.000 funti.

Unuku žrtve uhapsili su karabinjeri i uz podršku vojnika odveli u stanicu Aci Kastelo na Siciliji.

Ona, inače, osporava optužbe, a sada je u kućnom pritvoru i označena je elektronskom narukvicom.

Tokom perioda od dva meseca, osumnjičena je, želeći da iskoristi posebno ranjivo stanje svoje bake, pokazala veliko interesovanje za imovinu, koja je pre 15 godina bila namenjena za hrišćanski institut za obrazovanje mladih u Milanu.

Ona je nekoliko puta odlazila u banku u kojoj je starija gospođa vodila tekući račun, izažavajući sumnju kod direktora banke i službenika, zbog čega su oni podneli tužbu javnom tužilaštvu.

Osumnjilena nije sa sobom ponela lekove koje je njena baka svakodnevno uzimala, uprkos tome što su joj upravnici u ustanovi u kojoj je bila pod starateljstvom to savetovali.

Članovi porodice, koji su bili zabrinuti zbog iznenadnog nestanka njihove rođake, podneli su žalbu tužilaštvu u Vićenci, koji je potom prosleđen na nadležnost tužilaštvu u Kataniji.

Planirano je da starica 9. decembra 2022. godine potpiše javni testament, kojim bi unuka postala jedini naslednik.

Dva dana kasnije, unuka je navodno izvela baku na ručak, primoravajući je da jede špagete od kojih je umrla.

Nakon što je tužilaštvo podnelo zahtev, a istražni sudija dao zeleno svetlo, osumnjičenoj je određen kućni pritvor.

Kurir.rs/dailymail.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track