TRAMPOV SIN DOBIO PRETNJU SMRĆU, IZ KOVERTE ISCURIO BELI PRAH! Istražitelji u zaštitnim odelima hitno stigli u kuću na Floridi
Foto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia, Ocskay Mark / Alamy / Alamy / Profimedia

DRAMA U AMERICI

TRAMPOV SIN DOBIO PRETNJU SMRĆU, IZ KOVERTE ISCURIO BELI PRAH! Istražitelji u zaštitnim odelima hitno stigli u kuću na Floridi

Planeta -

Nekoliko vatrogasnih vozila i istražitelji u zaštitnim odelima primećeni su ispred kuće Donalda Trampa Mlađeg, sina bivšeg predsednika SAD, u gradu Džupiteru na Floridi.

Dejli bist saznaje iz više izvora upoznatih s istragom da je on sinoć primio pismo u kojem se nalazio neidentifikovani beli prah.

Jedan od izvora je naveo da koverta nije bila zatvorena i da je prah ispao napolje kada ju je Trampov stariji sin uzeo u ruke.

Navodi se da policija Džupitera nije odgovorila na upit američkog medija u vezi s ovim događajem.

NBC njuz navodi da da su vlasti okruga Palm Bič stigle u kuću Trampovog naslednika zbog koverte u kojoj se nalazila pretnja smrću i beli prah.

Portparol sina bivšeg šefa Bele kuće potvrdio je za američku televiziju ovaj incident.

On je naveo da analiza kojom je trebalo da se utvrdi o kakvom belom prahu je reč nije dala jasne rezultate, ali da zvaničnici koji su izašli na teren ne veruju da se radi o smrtonosnoj supstanci.

Donald Tramp Mlađi
Donald Tramp Mlađifoto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia

Portparol vatrogasne službe okruga Palm Bič je uputio NBC njuz na Tajnu službu koja je odbila da komentariše događaj.

Donald Tramp Mlađi je u intervjuu za Dejli koler kazao da je ova koverta bila "druga koverta sa belom supstancom poslata poštom" njemu.

- Postalo je malo previše uobičajeno da se ovakve stvari dešavaju. Nije važno kojoj političkoj opciji pripadate, ovakva vrsta s*anja je neprihvatljiva.Jasno je da, u slučaju da se ovo desilo nekom važnom demokrati, to se ne bi tolerisalo i mediji bi o tome izveštavali nedeljama. Mediji bi okrivili republikance i naterali ih da odgovaraju zbog toga. Ali, pošto sam ja u pitanju, radikalni hejteri sa levice će se u velikoj meri izvući, a mediji neće ni da se štrecnu - kazao je Trampov sin.

Donald Tramp Junior
foto: Ocskay Mark / Alamy / Alamy / Profimedia

On je glasni i nepokolebljivi pristalica bivšeg predsednika Amerike i često prati oca tokom predizborne kampanje.

Najnoviji incident usledio je nakon serije pretnji upućenih političkim kandidatima i javnim zvaničnicima u SAD.

U decembru prošle godine muškarac iz Nju Hempšira je optužen zbog slanja pretećih tekstualnih poruka trojici predsedničkih kandidata, uključujući republikance Viveka Ramasvamija i Krisa Kristija, koji su u međuvremenu odustali od izborne trke.

Donald Tramp
foto: AP Matt Rourke

Pored toga, u odvojenim incidentima na meti se oko Nove godine našla i Niki Hejli, bivša američka ambasadorka u UN i jedini preostali Trampov rival u nadmetanju za republikansku predsedničku nominaciju.

Mere obezbeđenja pojačane nakon hapšenja naoružanog muškarca

NBC njuz navodi da su u SAD poslednjih godina preduzeti određeni koraci kako bi se pojačala zaštita javnih ličnosti i njihovih porodica. Predsednik Džo Bajden je 2022. potpisao zakon kojim se dodeljuje obezbeđenje porodicama sudija Vrhovnog suda. To je učinio nakon što je naoružani muškarac uhapšen ispred kuće sudije Bret Kavanoa.

(Kurir.rs/The Daily Beast/NBC News/Preveo i priredio: N. V./Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track