ZAŠTO PUTINOV SUPERTENK NIJE KORIŠĆEN U UKRAJINI? Rusi KONAČNO dali odgovor! Mnogi će se iznenaditi, a razlog je VEOMA JEDNOSTAVAN
Foto: Youtube/Zichoe/Kremlin.ru

ZAŠTO PUTINOV SUPERTENK NIJE KORIŠĆEN U UKRAJINI? Rusi KONAČNO dali odgovor! Mnogi će se iznenaditi, a razlog je VEOMA JEDNOSTAVAN

Planeta -

Najnoviji ruski tenk T-14 Armata je daleko superiorniji od postojećih tenkova po svojim karakteristikama, ali je malo verovatno da će biti korišćen u Ukrajini zbog visoke cene, rekao je generalni direktor Rosteha Sergej Čemezov.

On dodaje da je vojsci lakše da kupi jeftinije tenkove T-90.

- Armata je, generalno, malo skuplja. Što se tiče funkcionalnosti, on je, naravno, mnogo bolji od postojećih tenkova, ali je preskup, pa je malo verovatno da će ga vojska sada koristiti. Lakše im je da kupe T-90 - tvrdi Čemezov.

Prema njegovim rečima, sada su potrebna sredstva za stvaranje novog naoružanja.

- Sada nam je potreban novac za stvaranje novih tenkova, novog naoružanja, možda i jeftinijeg. Dakle, ako postoji mogućnost da se kupi jeftinije, zašto ne - dodao je on.

T-90 je glavni borbeni tenk ruske vojske i jedan od najprodavanijih na svetu.

Tenk T-14 "Armata" objedinjuje najnovije tehnologije u oblasti konstrukcije tenkova u Rusiji, i koristi najnaprednije tehnologije i moćno naoružanje.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track