ZELENSKOG POKUŠALI DA UBIJU PRVOG DANA RATA? Otkriveni šok detalji, elitna jedinica GRU upala u Kijev, a imala samo 1 zadatak
Foto: Printscreen Twitter

istraživanje

ZELENSKOG POKUŠALI DA UBIJU PRVOG DANA RATA? Otkriveni šok detalji, elitna jedinica GRU upala u Kijev, a imala samo 1 zadatak

Planeta -

Istraživački novinar Hristo Grozev tvrdi da je elitna jedinica ruske GRU pokušala da likvidira ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog prvog dana rata!

Grozev, istraživač Belingkata, tvrdi da su ruski obaveštajci Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov pre ruske invazije stigli u Ukrajinu kao deo elitne grupe GRU od 30 specijalaca sa ciljem da ubiju predsednika Ukrajine.

- Došli su preko Belorusije da bi bili blizu Кijeva. Neki od njih su ušli u Кijev i spremali se da zauzmu političku četvrt grada - rekao je Grozev u intervjuu novinaru Mihailu Zigaru.

Grozev tvrdi da je grupu nadgledao lično general GRU Andrej Averjanov i da iste snage bezbednosti stoje iza dizanja u vazduh skladišta municije u Češkoj i Bugarskoj pre rata.

- Deo pripadnika grupe je poginuo dok su ostali napustili teritoriju Ukrajine - navodi Grozev.

Independent je prošle godine objavio da je Zelenski preživeo više od 12 pokušaja ubistva od početka rata.

Ukrajinski portal Strana takođe tvrdi da su mesec dana nakon početka rata u Užgorodu privedeni diverzanti koji su pripremali pokušaj atentata na predsednika Ukrajine.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track