SRPKINJA U CENTRU DRAME U AHENU: Žena opasana dinamitom zapalila bolnicu i držala taoce POLICIJA SPASAVALA PORODILJE (FOTO/VIDEO)
Foto: HENNING KAISER / AFP / Profimedia, RINA

jezivi detalji

SRPKINJA U CENTRU DRAME U AHENU: Žena opasana dinamitom zapalila bolnicu i držala taoce POLICIJA SPASAVALA PORODILJE (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Velika drama u krugu bolnice u nemačkom gradu Ahenu okončana je posle nekoliko sati!

Policija je prema rečima jednog od očevidaca uhapsila ženu (65) koja je navodno uzela taoce i pretila katastrofom opasana dinamitom.

- Hvala Bogu samo da je ovaj horor završen! Bolnica ima 1.600 zaposlenih i svi su u jednom trenutku bili taoci. Žena je prvo zapalila operacionu salu i potom ušla u jednu od soba i tu držala taoce. Pretila je i pištoljem. Policija je nekako uspela da evakuiše porodilje sa sprata - kaže za RINU jedna od zaposlenih koja je inače iz Srbije.

1 / 8 Foto: RINA

Zaposlena dodaje da je žena tokom držanja talaca bacila baklju i tom prilikom zapalila hodnik. Ogromne policijske snage uspele su nekako da uhvate osumnjičenu i reše talačku krizu.

00:21

Haos u nemačkom gradu Ahen

- Ovo je druga po veličini bolnica u ovom gradu. Ovde radi dosta ljudi iz Srbije. Svi su preplašeni i šokirani večerašnjim događajima, ipak, najvažnije je samo da nema žrtava - kaže sagovornica za RINU.

1 / 4 Foto: HENNING KAISER / AFP / Profimedia

Nemački tabloid Bild navodi da je žena, koja ima 65 godina, upala u bolnicu Lizen u popodnevnim satima u ponedeljak nakon čega su zaposleni primetili da se klinikom širi dim. Žena je prema nezvaničnim informacijama upalila bengalku u operacionoj sali nakon čega se zabarikadirala u sobi za pacijente.

(Kurir.rs/RINA/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track