PILOT ISKOČIO IZ KOKPITA, UBRZO JE POSTAO BABICA! Drama na nebu iznad Tajlanda, kapetan porodio ženu, bebi dali nesvakidašnje IME!
Foto: Bayne Stanley / Zuma Press / Profimedia

beba rođena u vazduhu

PILOT ISKOČIO IZ KOKPITA, UBRZO JE POSTAO BABICA! Drama na nebu iznad Tajlanda, kapetan porodio ženu, bebi dali nesvakidašnje IME!

Planeta -

Pilot dodao još jednu titulu nakon što je pomogao u porođaju novorođenčeta u vazduhu.

Jakarin Sararnrakskul je otac jednog deteta i pilot sa 18 godina iskustva..Danas mu je bio samo još jedan redovan dan u vazduhu, kada je leteo avionom VietJet na liniji Tajpej - Bangkok, kada se u njemu dogodila hitna situacija.

Sararnrakskul, koji je upravljao avionom, napustio je kokpit nakon što mu je kabinsko osoblje saopštilo da se žena porodila u jednom od kupatila u avionu, navodi Viral Press.

Ostavivši svog kopilota da upravlja avionom, Sararnrakskul je odjurio do buduće majke i otkrio da je ona u aktivnom porođaju. Ubrzo nakon što je stigao pored trudnice, Sararnrakskul je porodio bebu dok je avion bio na hiljadama stopa visoko u vazduhu.

Sararnrakskul je rekao za Viral Press da nikada ranije nije porađao bebu - definitivno ne u 18 godina svoje pilotske karijere. Bolničari su čekali avion kada je sleteo u Bangkok na Tajlandu.

Potvrđeno je da su i majka i beba bezbedne i zdrave. Sararnrakskul je rekao da je ponosan što je mogao da donese bebu na svet.

„Moći će svima da govori do kraja svog života da je rođen u vazduhu“, rekao je o novorođenom dečaku. Nastavio je: „Osećam se tako ponosan što sam mogao da mu pomognem da ga donesem na svet.

Pilot je rekao da je posada bebi dala nadimak „Nebo“ u čast njegovog vrtloga i haotičnog rođenja na nebu. Pilot nije rekao da li ima bilo kakvu medicinsku obuku.

(Kurir.rs / New York post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track