"BILO IH OKO 300, MEĐU NJIMA I STRANI PLAĆENICI" Putin prvi put o upadu ruskih snaga koje se protive Kremlju u pogranične oblasti
Foto: AP Gavriil Grigorov, Printscreen/Twitter

OGLASIO SE ŠEF KREMLJA

"BILO IH OKO 300, MEĐU NJIMA I STRANI PLAĆENICI" Putin prvi put o upadu ruskih snaga koje se protive Kremlju u pogranične oblasti

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su strani plaćenici učestvovali u pokušaju Ukrajine da napadne pogranične oblasti Ruske Federacije.

RIA Novosti prenosi da je to kazao u intervjuu koji je dao toj ruskoj agenciji i televizijskom kanalu Rosija 1.

Navodi se da je u tom opširnom intervjuu on komentarisao "pokušaj kijesvkog režima da se probije na pograničnu teritoriju Rusije".

- Tu na državnoj granici neprijatelj je pokušao da izvrši napad, pre svega, pomoću grupa sabotera, a poslednji izveštaj Generalštaba (ruske vojske) kaže da je bilo do 300 ljudi, uključujući i učešće stranih plaćenika - rekao je Putin.

Vladimir Putin
foto: Printscreen/Twitter, AP Sergey Guneyev

Legija "Sloboda za Rusiju", koju čine protivnici Kremlja, juče je zajedno sa Ruskim dobrovoljačkim korpusom i Sibirskim bataljonom objavila da je izvršen upad iz Ukrajine u rusku Kursku i Belgorodsku oblast.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) juče je negirala navode da su ruske paravojne formacije sačinjene od protivnika Kremlja uspele da se probiju na teritoriju pograničnih oblasti.

Legija "Sloboda za Rusiju" je danas objavila novi video snimak za koji tvrde da je načinjen u selu Tetkino u Kurskoj oblasti.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:49

PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track