BALTIČKA FLOTA GREŠKOM RAZNELA RUSKU KOČARICU: Užas na vežbi, poginula 3 člana posade, druga raketa promašila teretni brod (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

tragedija

BALTIČKA FLOTA GREŠKOM RAZNELA RUSKU KOČARICU: Užas na vežbi, poginula 3 člana posade, druga raketa promašila teretni brod (VIDEO)

Planeta -

Baltička flota Ruske federacije slučajno je tokom vežbe raketom pogodila kočaricu "Kapetan Lobanov".

Vežbe su prema navodima opozicionog portala Dožd održane 19. marta, a navodno je troje poginulo, četvoro ranjeno, a kapetanova kabina je potpuno uništena.

Rođak jednog člana posade rekao je za Dožd da su se ribari spremali da odu u krevet pre nego što je raketa pala na kapetanovu kontrolnu sobu.

Vlasti Кalinjingradske oblasti nisu saopštile uzroke incidenta i broj žrtava.

Samo je saopšteno da je požar izbio zbog "vanredne situacije" i da je jedna osoba poginula, a dve su nestale.

Sagovornik portala navodi da su vlasti "odlično znali" za troje poginulih i da je to posledica raketnog udara, ali da su odlučile da napišu da je došlo do požara.

- Pitam se kakav je požar u pitanju ako je jasno vidi da je kapetanova kabina potpuno nestala. Jednostavno je srušena - primetio je sagovornik.

Ranjeni su prebačeni u bolnicu u Pionersku i jedan od njih je u teškom stanju. Izvor Dožda navodi da su povređene ispitivali službenici FSB koji su naredili da se ne govori o incidentu.

Sagovornik je dodao da je druga raketa umalo pogodila industrijski brod kompanije MRTК koji se nalazio nedaleko od kočarice.

Ministarstvo odbrane je izvestilo o manevrima Baltičke flote u vodama kod obala Кalinjingradske oblasti uoči incidenta. Saopšteno je da je posada korvete "Boikij" odradila zadatke traženja i otkrivanja odnosno uništavanja lažne neprijateljske podmornice i izvela praktičnu gađanje simuliranih vazdušnih i morskih ciljeva.

(Kurir.rs/Moscow Times/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:08

OTVARA SE NOVI FRONT U UKRAJINI KOJI IZLAZI NA MORE! Gajović: Crnomorska flota je jaka, Rusija još svo oružje nije pokazala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track