VELIKA AKCIJA U MOSKVI! Pohapšeni TERORISTI: Evo šta su PLANIRALI, oglasio se FSB
Foto: - / Sputnik / Profimedia

METEŽ U RUSIJI

VELIKA AKCIJA U MOSKVI! Pohapšeni TERORISTI: Evo šta su PLANIRALI, oglasio se FSB

Planeta -

U Moskvi je pritvoreno sedam pristalica Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK), koji je zvanično proglašen za terorističku organizaciju i zabranjeno mu je delovanje na teritoriji Ruske Federacije, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

U saopštenju se ističe da je FSB uz podršku Glavne uprave Nacionalne garde Rusije, sprečio pokušaj stvaranja kriminalne grupe u Moskvi sačinjene iz redova pristalica RDK.

"Sedmorica pritvorenih stanovnika Moskve su održavali kontakte sa organizacijom RDK koja deluje u sastavu oružanih formacija Ukrajine protiv ruske vojske i razgovarali o načinima izvođenja nasilnih akcija protiv pripadnika ruskih agencija za sprovođenje zakona i vojnog osoblja", navedeno je u saopštenju, a prenosi agencija Interfaks.

Prilikom pretresa stanova uhapšenih zaplenjeni su mačeta, sekira, osam noževa, aerosol pištolj i biber sprej, kao i "oprema za komunikaciju koja je sadržala aktivnu prepisku sa čelnicima RDK".

Identitet uhapšenih nije saopšten.

Vojni sud Ruske Federacije proglasio je prošle godine RDK za terorističku organizaciju.

Kurir.rs/RT.rs

Bonus video:

01:54

45 GODINA OD OSNIVANJA SPECIJALNE ANTITERORISTIČKE JEDINICE MUP-A Životić: SAJ su nastale zbog akcija ustaške terorističke grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track