NEZAPAMĆENO KRVOPROLIĆE NA IZBORIMA U TURSKOJ: Obračuni na biralištima od ranog jutra, ubijene 3 osobe, totalni haos (VIDEO)
Foto: Printscreen/X

užas

NEZAPAMĆENO KRVOPROLIĆE NA IZBORIMA U TURSKOJ: Obračuni na biralištima od ranog jutra, ubijene 3 osobe, totalni haos (VIDEO)

Planeta -

Lokalni izbori u Turskoj, čiji se preliminarni rezultati očekuju večeras, obeleženi su nasiljem u kojem su poginule najmanje tri osobe, a više desetina ih je povređeno, javlja Rojters.

U incidentu na jugoistoku Turske grupe ljudi sukobile su se oružjem, motkama i kamenjem, a tom prilikom poginula je jedna, a povređeno je 11 osoba.

U drugom incidentu ubijena je jedna osoba, a četiri su povređene u tuči.

Prema navodima Rojtersa, koji se poziva na Anadoliju, jedna osoba je poginula i u zapadnom delu zemlje, a 16 je povređeno u tuči.

Pojedini turski mediji preneli su da je i tokom protekle noći jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene u Bursi.

Predsednik Centralne izborne komisije Turske Ahmet Jener izjavio je da je glasanje proteklo je mirno, uz izolovane incidente.

"Prošlo je u mirnoj atmosferi, sa izuzetkom izolovanih incidenata. Povređenima u ovim incidentima želim brz oporavak", rekao je Jener, prenela je državna agencija Anadolija.

Kurir.rs/Fonet

Bonus video:

01:29

ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Tamo je korupcija izražena! LAKO STUPE U KONTAKT SA VLASTIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track