ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA: Amerikanci nam nisu rekli sve što su znali o napadu na "Krokus siti hol"
Foto: EPA Maxim Shipenkov

ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA: Amerikanci nam nisu rekli sve što su znali o napadu na "Krokus siti hol"

Planeta -

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) jeste od SAD dobila određenu informaciju o tome da se možda priprema teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi, ali je to bila previše opširna informacija, rekao je danas direktor Spoljnoobaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin.

"Informacija je bila suviše opširna te nije bilo moguće da do kraja identifikujemo one koji su učestvovali u ovom strašnom zločinu", izjavio je Nariškin posle sednice sa predstavnicima beloruske obaveštajne službe KGB u Moskvi.

Sergej Nariškin
Sergej Nariškinfoto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia

Sastanak je, inače, održan na Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije, a dve strane su razgovarale o rezultatima zajedničkog rada i potvrdile da je primećena aktivizacija subverzivnih aktivnosti zapadnih obaveštajnih službi protiv Moskve i Minska.

"Ističe se da je u trenutnoj situaciji jedan od glavnih zadataka obaveštajnih službi blagovremeno identifikovanje i suzbijanje subverzivnih akcija organizovanih u inostranstvu, uključujući i kada strane obaveštajne službe koriste nesistemsku opoziciju koja je usmerena na destabilizaciju društveno-političke situacije u Rusiji i Belorusiji", navodi se u saopštenju Spoljnoobaveštajne službe Rusije.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track