MEDVEDEV: Ukrajina je teroristička država koja bez posledica ubija svoje i tuđe građane
Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

MEDVEDEV: Ukrajina je teroristička država koja bez posledica ubija svoje i tuđe građane

Planeta -

Ukoliko se dobije dovoljno dokaza da iza terorističkog akta u „Krokus siti holu“ stoje ukrajinske formacije ili vlasti, niko im neće suditi i nerealno je da takva odluka bude doneta u Ujedinjenim nacijama, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je na svom Telegram kanalu dodao da nije realno izboriti se za takvu odluku u UN zbog rusofobičnog konsenzusa i prava veta Anglosaksonaca u Savetu bezbednosti te organizacije.

Medvedev takođe smatra da rukovodstvo Ukrajine čeka sudbina Stepana Bandere (jedan od ideologa ukrajinskog nacionalizma koji je tokom Drugog svetskog rata sarađivao sa nacističkom Nemačkom) i da ga treba likvidirati ukoliko se potvrdi njegova umešanost u teroristički akt u „Krokusu“.

On je naglasio da Ukrajina danas slobodno i bez posledica ubija svoje i tuđe građane u gradovima, rovovima, pa čak i zatvorima, a teroristička priroda ove države je očigledna čak i Britancima i Amerikancima.

Prethodno, ruska Spoljno-obaveštajna služba (SVR) saopštila je da je administracija Džozefa Bajdena intenzivirala napore da se stvori iskrivljena sliku o terorističkom napadu na „Krokus siti hol“.

Prema pristiglim informacijama, Stejt department, američke obaveštajne službe, povezane nevladine organizacije i mediji dobili su zadatak da otklone sve sumnje o umešanosti Vladimira Zelenskog i njegovog okruženja u zločin.

Napad na „Krokus Siti Hol“

Rusija, teroristički napad, teroristi, masakr, Krokus
foto: EPA Anatoly Maltsev, EPA Maxim Shipenkov

Podsetimo, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe „Piknik“ u „Krokus siti holu“.

Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

Kurir.rs/Sputnjik/Telegram/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track