"NJIH TROJICA SKUPILA 25 MILIONA DOLARA, A TRAMP SAM 50": Njegov štab proziva Bajdena, Obamu i Klintona nakon donatorske večere
Foto: AP Wilfredo Lee

REKORDER

"NJIH TROJICA SKUPILA 25 MILIONA DOLARA, A TRAMP SAM 50": Njegov štab proziva Bajdena, Obamu i Klintona nakon donatorske večere

Planeta -

Izborni štab Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD, objavio je da je on sinoć na republikanskoj donatorskoj večeri održanoj na Floridi skupio više od 50 miliona dolara.

Foks njuz navodi da je Tramp time pobio rekorde kada je u pitanju prikupljanje donacija i kod republikanskih i demokratskih kandidata.

- Bila su potrebna tri demokratska predsednika da skupe 25 miliona dolara, a jedan predsednik je prikupio više od 50 miliona dolara i to je bio Donald Tramp - pohvalila se Danijel Alvarez, portparolka verovatnog republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u novembru.

Američka konzervativna televizija navodi da je prikupljanje novca za Trampovu kampanju organizovano u privatnoj kući u Palm Biču, a domaćin donatorske večere bio je Džon Polson, milijarder i osnivač hedž fonda.

Među više od 100 zvanica bili su i kazino mogul Stiv Vin, kao i Robert Bigelou, osnivač i predsednik "Bigelou erospejsa", ali i Vilbur Ros, bivši američki ministar trgovine.

Kurir je pisao da je Polson jedan od milijardera koji su pomagali Trampu u prikupljanju kaucije sudu u Njujorku kako bi se sprečila zaplena imovine bivšeg šefa Bele kuće, a Tramp mu je obećao da će, ako ponovo postane predsednik, imenovati Polsona za ministra finansija.

Donald Tramp
foto: Elijah Nouvelage / AFP / Profimedia

Tramp je na donatorsku večeru došao sa suprugom Melanijom i kazao da je bilo "neveroavatno veče i pre nego što je s počelo".

Aktuelni predsednik Džo Bajden je krajem prošlog meseca tokom donatorskog skupa u njujorškom "Rejdio mjuzik holu", kojem su prisustvovali i njegovi demokratski prethodnici Barak Obama i Bil Klinton, prikupio više od 26 miliona dolara.

Džo Bajden
foto: EPA/Nathan Howard Poll

Tramp i dalje značajno zaostaje za Bajdenom kada su u pitanju ukupne donacije u dosadašnjoj kampanji pošto verovatni kandidat Demokratske partije na novembarskim izborima trenutno ima 192 miliona dolara u odnosu na Trampovih 93 miliona dolara.

(Kurir.rs/Fox News/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track