SRUŠIO SE RUSKI HELIKOPTER IZNAD KRIMA! Ukrajinska Ratna mornarica objavila vest, iz Moskve kažu da je IZGINULA CELOKUPNA POSADA
Foto: Mikhail Golenkov / Sputnik / Profimedia, Shutterstock

PAO BLIZU OBALE

SRUŠIO SE RUSKI HELIKOPTER IZNAD KRIMA! Ukrajinska Ratna mornarica objavila vest, iz Moskve kažu da je IZGINULA CELOKUPNA POSADA

Planeta -

Ratna mornarica Ukrajine je objavila da nije oborila jedan od helikoptera Ka-27 ruske vojske koji je pao zapadno od Krima, nakon kontradiktornih informacija koije su dolazile iz Moskve i Kijeva.

Dmitro Pletenčuk, portparol ukrajinske Ratne mornarice, kazao je za Njuzvik da vojska te zemlje nije ciljala i pogodila ruski helikopter.

- Ukrajina ne može da potvrdi da li je incident bio rezultat prijateljske vatre niti da li je posada preživela - rekao je Pletenčuk koji je prethodno u kratkoj objavi na Fejsbuku napisao "Minus jedan ruski Ka-27 na Krimu".

Njuzvik navodi da je Ministarstvo odbrane Ukrajine ranije danas imalo sličnu objavu na društvenim mrežama.

Navodi se da je Ka-27, poznat i kao "Heliks", pomorski helikopter koji može da se koristi za dejstva protiv podmornica i misije potrage i spasavanja.

Ruski helikopter Ka-27
Ruski helikopter Ka-27foto: Mikhail Golenkov / Sputnik / Profimedia

Iz ruskog Ministarstva odbrane je saopšteno da je jedan od njihovih Mi-24 jurišnih helikoptera pao jutros oko šest sati kod zapadne obale Krima.

Ruska agencija RIA Novosti je objavila da se, prema preliminarnim podacima, helikopter srušio zbog otkazivanja opreme iz nepoznatog razloga.

Njuzvik navodi da je poznati ruski vojni bloger naveo da je Mi-24 pao zapadno od rta Tarhankut i da je stradala celokupna posada letelice.

Navodi se da se rt Tarhankut nalazi severozapadno od krimskog lučkog grada Sevastopolj, gde se nalazi jedan deo ruske Crnomorske flote.

(Kurir.rs/Newsweek/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

00:32

ŠOKANTNO! Oboren ruski borbeni helikopter, napravio ogromnu EKSPLOZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track