ĐACI U SREDNJOJ ŠKOLI U MISURIJU UČE KAKO DA ULOVE, A POTOM ZAKOLJU ŽIVOTINJU: Profesorkama pala NEOBIČNA ideja, sve zbog OVOGA
Foto: Profimedia

NEVEOVATNO

ĐACI U SREDNJOJ ŠKOLI U MISURIJU UČE KAKO DA ULOVE, A POTOM ZAKOLJU ŽIVOTINJU: Profesorkama pala NEOBIČNA ideja, sve zbog OVOGA

Planeta -

Učenici srednje škole u ​​Misuriju započinju svoj školski dan jutarnjim lovom, a zatim nastavljaju sa klanjem i pripremom životinjskog mesa.

U srednjoj školi u Misuriju, od 2022. godine profesorka porodičnih i potrošačkih nauka Ejmi Kanak i profesorka poljoprivrede Brandi Elis nude časove poljoprivrede i kuvarstva.

Učenici uče da love životinje, seciraju ih i identifikuju njihove organe, obrađuju sirovo meso i pripremaju ga za kuvanje u okviru programa koje nudi poglavlje o budućim poljoprivrednicima u Americi (FFA). "To ih pomalo tera iz zone komfora", rekla je Elis, dodajući da su časovi važni jer se Amerikanci bore sa ogromnim računima za namirnice.

Prosečno američko domaćinstvo troši 1.080 dolara mesečno u prodavnici, a u Kaliforniji prosečno domaćinstvo troši 297,72 dolara nedeljno.

Ako učenici znaju da love i obrađuju srndaća, koji daje 55 do 70 kilograma prerađenog mesa, ili da pripreme piletinu, koja u proseku ima 70 odsto mesa svoje prvobitne težine, možda će imati mnogo pristupačniju opciju.

Učenici ove srednje škole, koja se nalazi na sat vožnje severno od Kanzas Sitija, već su uzgajali stoku, učili da love i pomagali roditeljima na farmama pre nego što su se upisali na časove poljoprivrede.

Na ovakvim predavanjima, mnogi učenici su koristili nož i napravili rez po prvi put kao važan deo procesa razumevanja odakle dolazi njihova hrana.

U različitim razrednim jedinicama učenici su imali zadatak da identifikuju organe životinja, prerade sirovo meso i iznesu ga na sto, a uz to su stekli određene savete o lovu.

Lokalno stanovništvo i preduzeća takođe učestvuju u programu, pri čemu veletrgovci doniraju meso, a farmeri svoju stoku.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:02

ZLOČIN U UVCU, ŠTETA ZA KOMPLETAN EKOSISTEM: Pucanj na suri orla u zaštićenom rezervatu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track