ŠOK SNIMAK SA PRVE LINIJE FRONTA: Ukrajinci nisu verovali šta rade Rusi, upali u rovove, nisu mogli da ih zaustave (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

taktika

ŠOK SNIMAK SA PRVE LINIJE FRONTA: Ukrajinci nisu verovali šta rade Rusi, upali u rovove, nisu mogli da ih zaustave (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici ruskih snaga napali su ukrajinske položaje u Lugansku na brzim motociklima!

Na snimku, koji je zabeležio izviđački dron, može se videti nekoliko vojnika na motorima kako jure preko polja izrovanog bombama jurišajući pravo na položaje Oružanih snaga Ukrajine. Manevar su prema nezvaničnim informacijama izveli pripadnici bataljona Zarja u regionu Luganska i prema navodima ruskih vojnih blogera napad je bio uspešan.

- Taktika je jedinstvena i na prvi pogled luda! Motocikli su sa jurišnom grupom pod okriljem artiljerijske vatre brzo prošli kroz sivu zonu i posle kraće borbe zauzeli ukrajinsko utvrđenje. Računica je bila tačna. Taktika je uspela. Neverovatan napad - navodi se u objavi.

Za sada nije poznato kad je snimak nastao.

Ruski vojni izveštač Aleksandar Sladkov navodi da sve ukazuje na to da će motocikl postati najtraženije vozilo na prvoj liniji fronta.

- Neću da predviđam jer znam tačno kako i kakve motocikle planiramo da koristimo. Neka neprijatelj to iskusi u praksi. Ali motocikl je kul - navodi Sladkov.

Nesvakidašnja akcija zapravo predstavlja još jedan pokušaj ruskih snaga da se suprotstave povećanom korišćenju dronova od strane ukrajinskih snaga jer je zbog brzine i načina kretanja motocikla operaterima bespilotnih letelica mnogo teže da ih pogode.

Ruske snage, podsetimo, koristile su početkom marta kineska terenska vozila za juriš na ukrajinske položaje na frontu kod Limana, međutim, taj napad završio se katastrofom.

Bonus video:

02:31

RUSI NE SMEJU U BELGORODSKU OBLAST, PA KUKAVIČKI U KIJEVU BOMBARDUJU CIVILE Obradović nema dilemu: Ukrajina od nje pravi Krim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track