UZBUNA U SUMSKOJ OBLASTI ZBOG ČEČENA: Primećeni nagli pokreti 4 bataljona GRUPIŠU SE NADOMAK GRANICE
Foto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia

drama

UZBUNA U SUMSKOJ OBLASTI ZBOG ČEČENA: Primećeni nagli pokreti 4 bataljona GRUPIŠU SE NADOMAK GRANICE

Planeta -

Ukrajina upozorava da su nadomak rusko-ukrajinske granice u Sumskoj oblasti stigla četiri bataljona Čečena!

Volodimir Bicak, komandant lokalne teritorijalne odbrane, navodi da se čečenski bataljoni nalaze na 150-200 kilometara od ukrajinsko-ruske granice i dodaje da su Oružane snage Ukrajine spremne za svaki scenario.

- Oružane snage Ukrajine su na mestu dok su dobrovoljačke formacije obučene i spremno čekaju - navodi Bicak za Kijev24.

Bicak naglašava da ne očekuje ofanzivu bez obzira na preliminarne informacije da su četiri bataljona Čečena stigla na nekih 150-200 kilometara od Sumske oblasti.

- Znamo iz prethodne dve godine rata da se Čečeni bore samo telefonima, samo se pojave ili možda dovezu do granice i slikaju. Najviše što očekujem su pokušaji upada diverzantskih grupa - rekao je Bicak.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski, podsetimo, izvestio je u nedelju da Rusi pritiskaju čitavu borbenu liniju pokušavajući da probiju front.

Ruske trupe pokrenule su inače prošle nedelje masovne operacije na frontu kod Kupjanska i već su zauzele veći deo Kislovke.

Načelnik Saveta rezervista kopnene vojske Ivan Timočko, međutim, navodi da Rusi povećavaju broj vojnika u pravcu Harkova pokušavajući da stvore privid drugog fronta.

- Žele da izbegnu pun udar ukrajinskih snaga i pokušavaju da povećaju liniju fronta kako bi maksimalno iskoristili mogućnosti dok ne stigne potrebna količina municije i sistema za elektronsko ratovanje - rekao je Timočko.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track