OTKRIVENO ODAKLE JE SREĆNI DOBITNIK REKORDNIH 60 MILIONA EVRA: Slovenac se obogatio na lotou, a velike pare idu i opštini
Foto: Printscreen/Youtube

OTKRIVENO ODAKLE JE SREĆNI DOBITNIK REKORDNIH 60 MILIONA EVRA: Slovenac se obogatio na lotou, a velike pare idu i opštini

Planeta -

Pre prvomajskih praznika srećnik iz Slovenije uplatio je dobitni listić Evrodžekpota 5+2 i osvojio rekordnih 60 miliona evra. Javnosti do sada nije bilo poznato odakle je srećnik, a sada je načelnik opštine Mengeš, Bogo Ropotar potvrdio da je rekordni dobitak ostvarila porodica iz Mengša, mesta pored Domžala, severno od Ljubljane.

"Bilo je to iznenađenje. Takođe i šok", komentarisao je načelnik vest da srećni dobitnik dolazi iz Mengša.

Kada je novi slovenački milioner u sredu kući doneo dobitak, Mengešu je kao opštini stalnog prebivališta pripao deo u iznosu od devet miliona evra. Pobedniku je ostao 51 milion.

"Prošle godine nas je pogodila katastrofa s poplavom, a sada imamo sreće", rekao je Ropotar.

Pritom je načelnik objasnio da će sada, kao "dobar gospodar", morati dobro da razmisli kako će utrošiti novac, ali da će deo svakako ići za obnovu infrastrukture i vrtića nakon poplava.

"Sigurno ćemo dati sve od sebe da dobitak potrošimo racionalno i za dobrobit građana”, objasnio je.

Ropotar je takođe istakao kako je svestan svoje odgovornosti da pametno utrošiti veliki iznos koji će ove godine gotovo udvostručiti opštinski račun. Poslednjim rebalansom ovogodišnji prihodi opštine Mengeš iznose 9,473 miliona evra.

Poslednji rekordni dobitak od 60 miliona četvrti je džekpot za Sloveniju. Osim glavnog dobitka, u toj zemlji su izvučena još dva dobitka 5+1, vredna više od milion evra, čime je šestoro Slovenaca postalo milioneri.

Slovenačke opštine su od početka igre dobile 21,2 miliona evra poreza na isplaćene dobitke. Tim novcem finansirale su, između ostalog, nadogradnju Doma zdravlja Grosuplje i poznatu fontanu piva u Žalcu.

Kurir.rs/N1

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track