OGLASILI SE RODITELJI UBIJENE DEVOJČICE IZ GRČKE: Otac jedva govori od bola, majka ubici postavila samo JEDNO PITANJE
Foto: Amber Alert Hellas

strašno

OGLASILI SE RODITELJI UBIJENE DEVOJČICE IZ GRČKE: Otac jedva govori od bola, majka ubici postavila samo JEDNO PITANJE

Planeta -

Roditelji devojčice (11) koja je ubijena u Grčkoj, neutešni su zbog smrti ćerke Vasilike i pitaju se zašto vlasti nisu zadržale u zatvoru njihovog rođaka koji je osumnjičen za ubistvo.

"Zašto silovatelja nisu ostavili iza rešetaka?", pitaju roditelji male Vasilike, ističući da je osumnjičeni još 2017. godine bio osuđen za silovanje 14-godišnje devojčice.

Ogorčeni zbog smrti ćerke, pričaju kako mu je kazna zatvora prvo smanjena, a onda je pušten na slobodu.

"Taj čovek, koji je ubio naše dete, bio je u zatvoru zbog silovanja. Prvo su mu smanjili kaznu sa 18 na devet godina. Zašto nije zadržan u zatvoru?", pita uplakana majka.

Mala Vasilika nestala je u nedelju uveče, a porodica je oko 3 sata ujutru policiji prijavila nestanak. Nažalost, devojčica je u ponedeljak pronađena mrtva u njivi. Prema priznanju osumnjičenog, koji joj je navodno stric, devojčicu je izbo šrafcigerom nakon što je odbila da ima odnose sa njim.

"Pogledala bih ga u oči i pitala zašto je to uradio mojoj devojčici!", govori majka.

Oglasio se i otac

Otac ubijene Vasilike od bola ne može da govori.

"Nije dolazio često, moja ćerka mu je nekad prala auto", bilo je sve što je uspeo da izusti.

Osumnjičeni za ubistvo Vasilike je 2017. uhapšen jer je silovao 14-godišnje dete. Prema navodima medija, u pitanju je rođaka Vasilikinog oca.

On je 2020. osuđen na Zakintosu, ali je pušten na uslovnu slobodu do presude apelacionog suda. Bio je u obavezi da se redovno javlja u policijsku stanicu. Da li je poštovao naređenje suda u ovom trenutku nije poznato.

(Kurir.rs/ Telegraf/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:35

ZBOG PORODIČNIH PROBLEMA UBIO 11 LJUDI?! Eksperti o krvavov piru na Cetinju: Sociopata ili psihopata, TAKVI LJUDI NEMAJU OSEĆAJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track