Milo: Biću premijer za ljubav opoziciji

Milo: Biću premijer za ljubav opoziciji

Planeta -
Rekao i da crnogorska opozicija ne može da spava od muke, jer ne zna ko će iz DPS biti premijer

PODGORICA - Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je opoziciji da je, za njihovu ljubav, spreman da bude premijer, a da ona unapred prizna poraz na izborima 14. oktobra i napusti političku utakmicu.

On je rekao da crnogorska opozicija ne može da spava od muke, jer ne zna ko će iz DPS-a biti premijer."Evo im moje ponude za časno napuštanje izborne trke - napustite ovu političku utakmicu i prihvatite da će koalicije Evropska Crna Gora pobediti i formirati vladu, a onda, nakon takvog gesta, spreman sam za opozicionu ljubav budem premijer" , kazao Đukanović na predizbornom skupu u Budvi.

On je naveo da ga zabavlja to što se opozicija u kampanji isključivo bavi kadrovskim pitanjima u DPS-u."Mi se, s druge strane, ne opterećujemo time ko će raditi koji državni posao nakon izvesne pobede 14. oktobra, a opozicionari ne spavaju od muke ko će od nas biti premijer", rekao je Đukanović.

On je obećao da će aktuelna vladajuća koalicija u narednom mandatu učiniti Crnu Goru stabilnijom, slobodnijom i ekonomski prosperitetnijom, prenose podgorički mediji.

"Crnu Goru ćemo u narednom četvorogodišnjem mandate učiniti članicom NATO-a i dovesti je do vrata punopravnog članstva u Evropskoj uniji", kazao je Đukanović.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani za 14. oktobar biće deveti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Na izborima će učestvovaće 13 političkih subjekata - sedam koalicija, pet partija i jedna grupa građana, koji će se boriti za 81 poslaničko mesto u crnogorskom parlamentu.

Pravo glasa na izborima imaće 514.055 građana Crne Gore.

Crna Gora kao Monte Karlo

Đukanović je ocenio da je pogrešno upoređivati Crnu Goru sa bilo kojom turističkom destinacijom na Jadranskoj obali, već da su njene predispozicije da stane uz rame Sen Tropeu, Kanu, Monte Karlu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track