Kamis Gadafi ubijen šesti put!

Istina ili nova manipulacija

Kamis Gadafi ubijen šesti put!

Planeta -
Pojedini svetski mediji preneli da je najmlađi sin Moamera Gadafija umro od posledica ranjavanja u teškim borbama u Bani Validu

BANI VALID - Pojedini svetski mediji preneli su večeras da je da je Kamis Gadafi, najmlađi sin Moamera Gadafija, poginuo tokom današnjih sukoba u Bani Validu, u kojima je smrtno stradalo najmanje 26 ljudi!

Kamis je, navodno, umro od posledica ranjavanja. Kanal Raša tudej prenela je da je Kamisovo beživotno telo transportovano u Misratu. Za sada nema potvrde ove vesti, dok mediji podsećaju da je u više navrata (najmanje pet puta) saopštavano da je Kamis ubijen, što se kasnije ispostavljalo kao netačno...Inače, u sukobima između provladinih snaga i boraca iz Bani Valida, bivšeg bastiona svrgnutog libijskog vođe Moamera el Gadafija, danas je ubijeno najmanje 26, a ranjeno više od 200 ljudi, saopštili su bolnički izvori.Jedan bolnički zvaničnik rekao je da je među ubijenima i trogodišnja devojčica. "Većina povreda izazvana je lakim oružjem, što ukazuje na blisku borbu, a neki su povređeni šrapnelom", dodao je taj zvaničnik.

Očevici navode da je glavna bolnica u Misrati bila krcata ranjenicima i da su novi neprekidno dovoženi kolima hitne pomoći sa poprišta borbe, preneo je AFP. Do sukoba je došlo pošto su provladine snage ušle u centar Bani Valida kako bi "isterale kriminalce i okorele pristalice bivšeg režima koji su tu pronašli utočište", izjavio je portparol načelnika generalštaba pukovnik Ali al-Šeiki.Do nasilja je došlo tačno godinu dana pošto je Gadafi zarobljen i ubijen u svom rodnom gradu Sirtu, poslednjem koji je pao u ruke pobunjenika koji su, uz podršku NATO-a, 2011. srušili njegov režim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track